AK Partili Kaya’dan turizme müjde, Kocaoğlu’na destek!

AK Partili Kaya’dan turizme müjde, Kocaoğlu’na destek!
  • 27 Nisan 2016 08:35

Hükümet tarafından açıklanan destek paketinin dışında kalan İzmirli ve Aydınlı turizmcilere geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “destek yolda” sözünü veren AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, müjdeyi verdi.

Daha önceden sadece Antalya ve Muğla’da uygulanan, turizm sektöründe 9 ay çalışanların, işlerin askıya alındığı 3 aylık sürede sigorta primleri ve maaşlarının İŞKUR tarafından karşılanmasına ilişkin destek artık tüm Türkiye’de uygulanacak.

Söz konusu desteğin İzmir ve Aydın illeri için büyük fayda sağlayacağını hatırlatan Kaya, “Geçtiğimiz günlerde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirmiştik. İzmir ve Aydın ilinde faaliyet gösteren önemli turizmcilerin de hazır bulunduğu toplantıda, desteklerin yolda olduğunun, kapsamın genişleyeceğinin bilgisini vermiştik. Bu toplantıdan sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’nun bakanlıkta Ege Bölgesi milletvekilleri ile buluştuğu kahvaltıda İzmir ve Aydın illerinin milletvekilleri olarak konuyu gündeme getirmiştik. Talebimiz olumlu karşılandı ve pakette bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle birlikte, Antalya ve Muğla’nın dışında kalan tüm illerde de aynı destek verilecek. 2015’te 9 ay çalışan, 3 ay işi askıya alınan kişilerin, bu yıl 9 ay çalışma şartıyla askıdaki 3 aylık sigorta primleri ve ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Bunun yanında, destek verilen süre içinde, işverenler tarafından çalışanlara yönelik mesleki eğitim veya yabancı dil eğitimi gibi kişisel gelişimlerini sağlayıcı eğitimler verilerek, niteliklerinin artırılması noktasında sektöre katkıda bulunulacak. Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz. Turizmcilerimizin yanında durmaya, onların sıkıntılarını çözmeye devam edeceğiz” dedi.

İZMİR İÇİN ORTAK HAREKET ETME ÇAĞRISI
İzmir’in, gerek tarihi zenginlikleri, gerekse muazzam turizm potansiyeli ile Anadolu’nun Batı’ya açılan bir penceresi olma özelliğine sahip olduğunu hatırlatan Mahmut Atilla Kaya, turizmde 2023 hedeflerine ulaşırken, bunu gerçekleştirecekleri anahtar ilin İzmir olduğuna bir kez daha dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapan ve yeni yönetimini belirleyen İzmir Tanıtım Vakfı’nın (İZTAV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Turizmde acilen tanıtıma başlamamız lazım” şeklindeki açıklamasının da oldukça yerinde olduğunu belirten Kaya, “İzmir’in sahip olduğu büyük potansiyelin harekete geçirilmesi gerekiyor. Bu noktada hükümet ve yerel yönetim işbirliği, meslek odaları, sektör dernekleri, sivil toplum kuruluşları, medya gibi tüm paydaşlarla ortak hareket ederek bir sinerji ortaya çıkarılması gerekiyor. Hükümet olarak her türlü desteğe varız. Gerek kentin tanıtımı, gerekse diğer konularda ciddi çalışmalar yürütmeliyiz. İzmir’in turizmde ivme kazanması demek, kentte yaşayan herkesin refahının artması demektir. Mayıs ayında İzmir’de, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal ve tüm paydaşlarla birlikte düzenleyeceğimiz “Turizm Çalıştayı” bu anlamda çok önemlidir. Hep birlikte omuz omuza vereceğiz ve İzmir’i gözde bir turizm kenti, marka kent haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’nın simge yapısına onarım
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.