AK Partili Kaya’dan Selçuk’a yatırım müjdeleri

AK Partili Kaya’dan Selçuk’a yatırım müjdeleri
  • 21 Kasım 2016 08:32

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk ilçesine yapılan kamu yatırımlarını anlattı ve ilçeye kazandırılacak milyonlarca lira tutarındaki eserlerle Selçuk’un kaderinin değişeceğini söyledi.

Selçuk’ta partililerle buluşan, esnaf ziyareti yapan ve belediye tarafından düzenlenen etkinliklere katılan Kaya, hükümet tarafından yapılan yatırımlarla Selçuk’ta yeni bir dönemin başlayacağının müjdesini verdi.

İZBAN 8 EYLÜL 2017’DE AÇILIYOR
Selçuk’un İzmir ile hızlı bağlantısını sağlayacak İZBAN projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Kaya, aynı zamanda da Selçuk’un kurtuluş günü olan 8 Eylül 2017 tarihinde İZBAN’ın hizmete gireceğini açıkladı. İstasyonlar ve geçitler ile birlikte maliyeti 110 milyon lirayı bulan projenin tamamlanmasının ardından turizmin hareketleneceğini hatırlatan Kaya, “İZBAN, Selçuk için çok önemli bir proje. Adnan Menderes Havalimanı’na inen bir turist, İZBAN vasıtasıyla Selçuk’a kolaylıkla ulaşabilecek. Güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak. 110 milyon lira maliyeti olan bu projeyi 8 Eylül 2017 tarihinde hizmete açmış olacağız. İZBAN açıldıktan sonra hem İzmir’in merkezi ve ilçelerinden Selçuk’a gelen yerli turist, hem de yabancı turist açısından imkanlar genişlemiş olacak. Ulaşım imkanı kolaylaşınca, Selçuk’un sokaklarında daha fazla turist görülecek. Bu da Selçuk’un ekonomisine ciddi katkı sağlayacak” dedi.

DOĞALGAZ MÜJDESİ
Selçukluların ilçeye gelişini dört gözle bekledikleri doğalgaz konusunda da müjde veren Mahmut Atilla Kaya, 2017 yılında Selçukluların doğalgazı kullanmaya başlayacaklarını söyledi. İlçede doğalgaz kullanımının başlamasıyla birlikte kış aylarında ortaya çıkan hava kirliliğinin azalacağını, vatandaşların güvenli ve konforlu bir ısınma aracına kavuşacaklarını belirten Kaya, “Doğalgaz meselesinin Selçuklular için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda çözümün gerçekleştiğinin müjdesini veriyorum. 2017 yılı içerisinde Selçuk’ta doğalgaz kullanımı başlayacak” şeklinde konuştu.

AK Partili Kaya’dan Selçuk’a yatırım müjdeleri

EFES ANTİK KANAL PROJESİ’NDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Proje’den birisi olan, Selçuk’a gerçekleştirilecek Efes Antik Kanal Projesi’nde jeoteknik sondaj, deneme kazı çalışmalarının tamamlandığını ve Taşkın Etüt Ön İnceleme Raporu’nun hazırlandığını, 2017 yılı içerisinde inşaata başlanacağını müjdeledi. Kaya, Başbakan Yıldırım’ın büyük önem verdiği projenin tamamlanmasıyla birlikte, sahip olduğu kültürel değerlerle kapasitesinin altında turizm hizmeti veren bir destinasyon olan Efes’i ve Selçuk’u hak ettiği yere ulaştırmış olacaklarını söyledi. Efes Antik Kanal Projesi çerçevesinde Selçuk’un Pamucak sahilinde özel bir iskele oluşturulacağını ve yat limanı yapılacağını belirten Kaya, “Bu proje, sadece Selçuk’un veya İzmir’in değil, Türkiye’nin mega projelerinden birisidir. Dünya çapında ses getirecek bir projeden bahsediyoruz. Pamucak sahili ile Efes Antik Kenti’nin alt kapısı arasındaki kanalın temizlenmesinden sonra, milattan önceki dönemleri de anımsatacak tekneler, yerli ve yabancı turistleri taşıyacak. Kanal çevresindeki alanlar da rekreasyon alanına dönüştürülecek. Projeyle birlikte turizm canlanacak, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Efes’e ve Selçuk ilçemize gelen turist sayısı büyük artış gösterecek” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

TELEFERİKLE SELÇUK’TAN MERYEM ANA 10 DAKİKA
Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi’nin en önemli unsuru olan Teleferik Tesisi için çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Kaya, teleferik, butik oteller ve hediyelik eşya dükkanlarını da içine alan projenin tamamlanmasıyla Selçuk’ta turizmin gelişeceğini söyledi. Proje tamamlandığında, Selçuk’tan teleferikle Meryem Ana’ya 10 dakikada ulaşılabileceğini belirten Kaya, “Burada uygulanacak proje sadece teleferikle de bitmiyor. Meryem Ana Tabiat Parkı Gelişme Planı çerçevesinde, bölgede yürüyüş yolu düzenlemesi, giriş takı ve seyir terasları yapılıyor” dedi.

SELÇUK BAMBAŞKA BİR ÇEHREYE BÜRÜNECEK
Selçuk’a gerçekleştirilen yatırımların bunlarla sınırlı olmadığını belirten Mahmut Atilla Kaya, yaklaşık 70 milyon lira maliyetli Selçuk-Belevi-Tire bölünmüş yol inşaatı için ihalenin tamamlandığını, çok yakında yer tesliminin yapılarak inşaatın başlayacağının bilgisini verdi. Selçuk’a yeni bir Hükümet Konağı yapılacağını, bunun için de ihalenin tamamlandığını hatırlatan Kaya, 2017 Milli Eğitim Yatırım Programı’nda Selçuk için 1 ilkokul, 1 ortaokul ve Meslek Lisesi’ne ek bina yapılması için ödenek ayrıldığını sözlerine ekledi. Selçuk’ta önemli bir sorun olan doğal sit alanlarına ilişkin yeniden değerlendirme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Kaya, “Selçuklu hemşehrilerimizin huzuru, mutluluğu ve konforu için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm sorunların çözümü sağlanacak ve gerçekleştirilecek yatırımlarla da Selçuk bambaşka bir çehreye bürünecek” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.