Ak Partili Doğan’dan Selvitopu’na yaylım ateşi “Karabağlar belediyesi iflas etmiş”

Ak Partili Doğan’dan Selvitopu’na yaylım ateşi “Karabağlar belediyesi iflas etmiş”
  • 29 Mart 2019 13:12

Cumhur İttifakı, Ak Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, Radyo Romantik Türk’te yayınlanan Manşet Programı’nda Abdullah Polat’ın sorularını yanıtladı. Ak Partili Doğan, Karabağlar Belediye Bakanı Muhittin Selvitopu’nu adeta topa tuttu. Karabağlar Belediyesi’nin bütçede her yıl açık verdiğini dile getiren Doğan, “Bu sene açık 260 milyon lirayı geçiyor. Karabağlar Belediyesi ne yaptı ilçeyi yeniden de mi planladı? Gecekonduları yaptı yeniden mi yaptı? Yok efendim böyle bir şey. Karabağlar bir şey yapamadı. Benim evimin karşısında kaldırımı 6 kere bozdu 6 kere yaptı. Böyle bir belediye, kaldırım belediyesi” diye konuştu.

“Karabağlar’da hizmet göremedik”

Doğan, Selvitopu’nu hedef aldığı konuşmasında; “30 yıllık bürokrat olduğunu biliyorum. Kentsel dönüşümde sorumlu bürokrattı.Tesadüf bu ya Karabağlar’da kentsel dönüşüm adına bir ihtiyaç olan bir bölge ama biz bir hizmet göremedik. Bir yüzme havuzu olmayan, gençlik aktivite merkezi olmayan. Alanlarımızda taziye evi olmayan, çocuk kreşi, anaokulu olmayan bir Karabağlar ile karşı karşıyayız. Çöpleri bile toplanmayan bir ilçe var. Türkiye’nin yeşil alan itibariyle en yoksun ilçesiyiz. Karabağlar bir kimlik bulamadı. Kentin alt yapısı batmış, sosyal belediyecilik ile ilgili hiç bir şey yok” ifadelerine yer verdi.

Engellilere özel proje 

Doğan, “Karabağlar 500 bin nüfusa yakın bir ilçemiz. İlçemizde her anlamda engelli vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızı için belediye bugüne kadar hiçbir şey yapmamış. Onları kentle barıştırmak adına yolları ve kaldırımları ona göre düzenleyeceğiz. Engelli yaşam merkezi oluşturacağız. İzmir’de engelliler ile ilgili bir çalışmalarımız olacak. Ampute milli takımımızın başarısını görüyorsunuz. Ben izliyorum. Engelli vatandaşlarımız çok ciddi başarılar elde ediyor. Bu vatandaşlarımıza spor yapabilecekleri alanlar vermemiz gerekiyor. Hayata geçirmek istediğimiz projelerin başında geliyor” diye konuştu.

Çocuk ve kadınlara özel proje

Ak Partili Doğan, “Çocuk parkları, kreşler etüt merkezileri bizim için çok büyük bir ihtiyaç. Karabağlar’da pazar yeri ihtiyaç var. Yarım kaldı yıkık caminin yanında bir kapalı pazar yeri var. Etrafı bariyerlerle çevrilmiş halkın hizmetine sunulamamış. Her pazar yerini kapalı yapacağız altını otopark ve bir üstünü de sosyal tesis ya da belediyenin kullanabileceği bir alan yapacağız. İzmirli hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Bir üretici pazarı planlıyoruz. Karabağlar’ın 2 tane köyü var. Üretici kadınlarımızı çağırıp, pazar yerinde ürünlerini satmalarını isteyeceğiz. Çevre ilçelerden de ekolojik ve organik ürünlerin satılmasına katkı koyacağız.” şeklide konuştu.

Karabağlar’da otopark problemi var 

“Karabağlar’da tabu dairesi yok, SGK yok. Bunların ilçede temin edilmesini sağlayacağız. Karabağlar’daki otopark problemi orta vadede çözeceğiz” diyen Doğan, hedefine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu da aldı: ” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu gelirken diyor ki 21 tane otopark yapacağım diyor. Sayın başkan teyit edecektir. Buca Kasaplar Meydanı Alsancak Bergama Hatay’da ve Alaybey’de yapıldı. 4 olmasın 6 olsun. Karabağlar 500 bine yakın nüfusu ile daha fazla katma değer üretiyor. Karabağlar Belediye Başkanı kapısına gidip Bozyaka Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’ne Yeşilyurt’a, Bozyaka’da ciddi otopark ihtiyacı var. Bunların hiçbiri hayata geçmedi. Mevcut Başkan çok statükocu, evinden işine, işinden evine halkın sorunlarından uzak kimse tanımıyor. Sokakta yürüsün vatandaş tanımıyor, derdini anlatamıyor.”

Karabağlar Belediyesi iflas etmiş 

“Mevcut belediye başkanı başarılı değil ama yeniden belediye başkanı olarak karşımıza çıkması benim için avantaj. Ama İzmir ve Karabağlar için kötü bir şans. 30 yılda hiçbir varlık gösterememiş. Bunu derken Karabağlar’a bir eser kazandıramamış. Kimlikte kazandıramadı” ifade eden Ak Partili Bilal Doğan, belediyenin borç batağında olduğunu bu sözlerle ifade etti: “Çok üzücü bir durum var. Bu durumu bilerek konuşuyorum, Selvitopu’na cevap hakkı doğsun diye söylüyorum. Karabağlar Belediyesi iflas etmiş bir belediye. Evet tane tane söylüyorum ki başkan ve bürokratları anlasın. Nereden çıkarıyorsun? Ben eski bir maliyeciyim. Belediye meclisinde görev yapan arkadaşlarımız denetim komisyonlarındaki arkadaşlarımız, “Bize borçları çıkarın” dedi. Bugüne kadar borçları gösteren bir yazı ibraz etmediler, edemediler. Çünkü batmış, iflas etmiş bir belediye. Desin ki borcumuz şu. Cevap hakkı doğsun diye de söylüyorum. 2018 yılında Karabağlar 268 milyon lira gelir beyanatı var. 290 milyon lira harcama var yani bütçe açık veriyor. 2019 yılına geliyoruz. Diyorki ben 333 milyon lira afedersiniz 308 milyon lira para toplayacağım bu geliri de devlet veriyor yaşayan nüfusa oranla. Türkiye’den en yüksek payı da İzmit’ten sonra İzmir alıyor. Naylondan ağlıyorlar yani. 25 milyon lira açık var. Bu açığı kapatmak için bankalara gidiyorlar. Şu anda bu açıkların toplamı noluyor?  Bu seneki açık ile birlikte 260 milyon lirayı geçiyor. Karabağlar Belediyesi ne yaptı? Sanırsın ki;  gecekonduları  yıktı, yeniden mi yaptı? Yok efendim böyle bir şey. Karabağlar’a bir şey yapamadı. Bir teyzeye dedim Selvtopu hiç birşey yapmadı. Teyze bana cevap verdi. “Yaptı, benim evimin karşısında kaldırımı 6 kere bozdu 6 kere yaptı” Karabağlar, böyle bir belediye, kaldırım belediyesi. 5 yılda 2 kere yap 5 yılda 6 kere niye kaldırım yapıyorsun. Suç işliyor, biz şeffaf belediye açık belediye olacağız. Hedeflediğimiz belediye bu. Halkın parasını halk için harcayacağız. Haftada bir halk günü yapacağız.” 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

Karabağlar’ın sorunlarını çözeceğiz

Doğan, Karabağlar trafiğine bu çözüm önerilerini getirdi: “500 bine yakın nüfusu var. Yeşillik Caddesi sağı solu esnafın yaşadığı bir bölüm. Hem bu alanda hemde Karabağlar’da ciddi bir trafik problem var. Alt yapı problemleri için irade lazım. Alt geçit üst geçit yok battı çıktılar yok. Karabağlar içerisine tıkanıyor trafik. Zeybekci,  27 battı çıktılar yapacak. 7 tanesi Karabağlar’da olacak.  Karabağlar’da trafiğin sıkıştığı yerde battı çıktı yapmaktan yoksun bir belediye başkanı var. Karabağlar bunu haketmiyor. Ciddi tıkanmalar var. Konvoylar halinde insanlar gelip gidiyor. 3 nokta var trafiği rahatlamak adın. 3 yere köprülü kavşaklarımız var. Özellike havaalanın o bölgeye. Şehrin içine de battı çıktılar yapacağız. Yolların yenilenmesi ve gözden geçirilmesi gerekiyor. Bunları yapınca inşallah Karabağlar’ın sorunlarını çözmüş olacağız.”

Karabağlar’a mega projeler 

Bilal Doğan ilçe için planladığı mega projelerini de bu sözlerle sıraladı: “İlk yapmak istediğim sosyal market uygulaması. Kemalpaşa ve Torbalı Belediyelerimiz yaptı. Hayırsever vatandaşlar bu hayrın nereye gittiğini görüyor. Ve geriye maddi katkı koymaktan çok yiyecek kıyafet gönderiyor. Bu başarılı bir uygulama olduğunu görüyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız çok onlar doğru hedefe vardığını görüyor. Kadın ve çocuklarımıza yönelik aktivite merkezlerini hayata geçirmek istiyorum.

Poligon Askeri Alanları ile ilgili CHP’nin kara propagandası altında kalıp bunları düşünebiliyor. Burası avm olak deniliyor fakat burada bu olmayacak. Erdoğan’ın talimatlarıyla burayı Millet bahçesi yapacağız. Basket sahaları, tenis sahaları bu projenin hayata geçmesi gerekir diye düşünüyorum.

Demokrasi Üniversitesi projesi ve partimizin çabaları ile 4 yıldır eğitimde. Butik Üniversite. Burada belediyenin hiçbir katkısı yok. Karabağlar Belediye Başkanı buraların genişletilmesi için proje geliştirmemiş. Karabağlar’ın üniversite şehri olması için Karabağlar’ı gecekondu şehri olmaktan çıkarıp üniversite şehri yapacağız. Cumhurbaşkanımız yakından taki ediyor. Halkımız bizi seçerse bu projeyi hayata geçirme imkanımız olacak. Demokrasi Üniversitesi Toki konutlarının yanında Demokrasi Üniversitesi’nin faaliyete geçirme gibi bir plan var. İnşallah tüm bölümleriyle burada bir kampüs olacak. Bu kampüs Karabağlar’ın da kaderini değiştirecek. Karabağlar gecekondu mahallesi olmaktan çıkacak.”

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.