AK Partili Cesim Çelik’ten Bornova Belediyesi’ne çağrı!

AK Partili Cesim Çelik’ten Bornova Belediyesi’ne çağrı!
  • 4 Temmuz 2019 11:46

AK Parti Bornova Belediye Meclis Üyesi Cesim Çelik, “Bornova, kamuya ait alanların hurdalıklara teslim olduğu bir ilçe haline geldi” dedi. Önceki dönemde de meclis üyesi olarak bu sorunu her ay gündeme getirdiğini söyleyen Çelik, “Yeni dönemde de hala bu sorunla ilgili bir adım atılmadı.  Vatandaş hurda depolarındaki kirlilik ve gürültü yüzünden uyuyamaz vaziyetteyken bu soruna el atılmaması kabul edilemez” diye konuştu. Çelik,  ilçede park ve kaldırımları işgal eden  hurdalık alanlarının hayatı tehdit ettiğini vurguladı.

AK Partili Cesim Çelik'ten Bornova Belediyesi'ne çağrı!

OKUL DİPLERİNE KADAR GİRDİLER

Bornova Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Grubu adına konuşan Cesim Çelik’ın gündeme getirdiği sorunlar damgasını vurdu. Çelik, Doğanlar’da bulunan hurda depolarının varlığının yarattığı sıkıntıya dikkat çekerek, “Bornova’da mahalle aralarına, okul diplerine kadar girmiş hurda depoları ilçemize büyük bir rahatsızlık veriyor. Bu hurda depolarının önemli bir kısmı ruhsatsız ve kamuya ait kaldırımları ve parkları işgal ediyor. Biz bu hurda depolarının şehir dışına çıkarılması gerektiğini geçtiğimiz beş yıl boyunca her ay gündeme getirdik. Ancak hiçbir sonuç alamadık. Bu dönem de dört ayı geride bıraktık. Pek ümitli değiliz; ama bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini buradan bir daha yineliyoruz” diye konuştu.

İZMİR’E GİRENLER HURDAYLA KARŞILAŞIYOR

Çelik, Bornova Stadı’nın ilçe için çok önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, “Ancak, hurda depoları bu bölgede bulunuyor. Bu hurdacıların şehir dışına çıkarılması elzemdir. Bu stada başka illerden taraftalar geliyor. Bu insanların zamanını değerlendirebileceği, kafeterya gibi sosyal alanların yapılması şart. Hatta bu bölgede bir otele bile ihtiyaç var. Ancak, İzmir’in de girişi olan Doğanlar-Naldöken’deki bu hurdacı görüntüsü kentimize hiç yakışmıyor. İzmir’e giren bir kişinin karşılaştığı ilk şey hurda deposu oluyor. Buna bir son verilmelidir” sözlerine yer verdi.

AK Partili Cesim Çelik'ten Bornova Belediyesi'ne çağrı!

PINARBAŞI-ANKARA BAĞLANTI YOLU

Pınarbaşı ve Ankara yolunu birbirine bağlayan Doğanlar’ın içinden geçen yolun yapımının da 10 yıldır devam ettiğine işaret eden Çelik, “Bu yolun yapımı konusunda da 10 yıldır bir arpa boyu yol alınamamıştır. Bu yolun ne zaman bitirileceği de belli değildir. Bu konuda Bornova Belediyesi’nin aktif rol almasını bekliyoruz. Bu yolun ivedilikle bitirilmesi ilçemizin gelişmesi açısından önemlidir” açıklamasını yaptı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  121 ve 508 numaralı ESHOT hatları yeniden açılıyor

VATANDAŞ NEFES ALAMIYOR

Çelik, Türkiye’nin başka illerinde ve Bornova büyüklüğündeki ilçelerde sokak aralarına kadar park yapımının söz konusu olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

“Sokak parklarının konuşulduğu bir zamanda biz Bornova’da tek parkı olan veya parkı olmayan mahalleler görüyoruz. Bornova’nın nefes alacağı yeni yeşil alanlara ihtiyaç var. Çağdaş kentler, kişi başına düşen yeşil alanlarla gündeme geliyor. Biz Bornova halkının her konuda olduğu gibi yeşil alan konusunda da hak ettiği hizmeti almasını istiyoruz.”

SOSYAL BELEDİYECİLİK BU MU?

Belediye şirketi İZBAŞ’a devredilen Doğanlar Kültür Merkezi içinde yer alan düğün salonu hakkında da konuşan Çelik, “Bu düğün salonunda hali hazırda düğün ücreti 3 bin 500 TL. Bu bölgedeki özel düğün salonları bile 2 bin 500 TL’ye düğün yapma imkanı sunarken, belediyeye ait bir salonda daha yüksek bir fiyatla düğün yapılması sosyal belediyecilik ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Belediyenin vatandaşa bu hizmeti uygun bir ücrete yapmasını talep ediyoruz” dedi.

Salonda yaklaşık 7 aydır tek bir düğün yapılmadığının altını çizen Çelik, “Biz vatandaşın bu fiyattan dolayı ilgi göstermediğini düşünüyoruz. Sokaktaki düğünlerin içeri alınması konusunda belediyenin bir görevi olduğunu düşünüyoruz. Söz konusu fiyatla rekabet edilmesi mümkün değil. Böyle bir fiyat vatandaşa destek değil, yüktür” ifadesine yer verdi.

AK Partili Cesim Çelik'ten Bornova Belediyesi'ne çağrı!

YAPILDIĞI ZAMAN GÖRECEKSİNİZ

CHP Grup Başkanvekili Ulaş Polat ise, salonun uygun fiyatta hizmet verdiğini savundu. Bornova Belediye Başkanı İduğ da, hurda depolarının yarattığı görüntü kirliliğiyle ilgili Çelik’ın sözlerinin yerinde olduğunu söyleyerek, “Bornova Stadı civarında yapılması planlanan yerlerle ilgili yeni bir çalışma başlatıyoruz. Parklar konusunda da bir envanter çıkardık. Nerelerde ihtiyaç olduğuyla ilgili bir çalışmamız var. Ben –cek’li –cak’lı konuşmayı çok sevmiyorum. Yapıldığı zaman hepsini göreceksiniz. Çok yakın zamanda şehre nefes aldıran küçük parkların bittiğini hep beraber göreceğiz” cevabını verdi.

İduğ, düğün salonu ile ilgili fiyatı kendisinin de yüksek bulduğunu belirterek, yakın zamanda vatandaşa uygun gelen bir fiyatla düğün salonunun hizmet vermesini sağlayacaklarını söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.