AK Parti’li Başdaş sert çıktı: “Konak batağa sürükleniyor”

AK Parti’li Başdaş sert çıktı: “Konak batağa sürükleniyor”
  • 5 Kasım 2021 06:01

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi’nin 2022 bütçesini eleştirdi. Başdaş, “Konak, batağa sürükleniyor” dedi. 

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı’nda gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Başdaş, Gültepe imar planlarıyla ilgili olarak da, “Mimarlar Odası’nın itirazı danışıklı dövüşten ibarettir” ifadesini kullandı. 

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş geçtiğimiz ay Konak Belediye Meclisi’nden geçen 2022 yılı  bütçesini sert bir dille eleştirdi. Belediye Başkanı Abdül Batur’un seçildiği 2019 yılından bu yana belediyeyi sürekli borç batağına sürüklediğini kaydeden Başdaş “Sayın Batur belediyeyi 2019 yılında devraldığında Konak’ın sıfır borcu ve kasasında da hatırı sayılır bir miktarda parası vardı. Gelinen noktada ise 2 buçuk yıldır hiçbir hizmet yapılmadığı gibi belediyemiz şu an 73milyon TL borçlu. Sayın başkanı tüm meclis üyelerimiz ve bizler her platformda ikaz ediyoruz. Başkan Batur ise, yanlış yönetimden dolayı belediyeyi her geçen gün borç batağına saplamaya devam ediyor. 2022 bütçesinin son beş yıl ortalamayla gerçekleşme payına baktığımızda belediyenin yeni borç almaya gideceğini görmek zor değil. Konak Belediyesi bırakın yeni hizmet yapmayı bu bütçeyle personel maaşını dahi ödeyemeyecek duruma gelecektir! Sayın başkana buradan bir kez daha sesleniyorum bütçeyi belediye meclis üyelerimizin ’de denetleyebilmesi için belediye şirketlerine aktarmaktan vazgeç şeffaf ol gel ortak akılla Konak’ı bu kötü durumdan çıkaralım” sözlerine yer verdi. 

Sosyal yardımlar her yıl azalıyor! 

Abdül Batur’un seçilmesinden bu yana Konak Belediyesi’ne bağlı Sosyal Yardımlar Müdürlüğün bütçesinin sürekli düştüğünü vurgulayan Başdaş“2019 yılında müdürlüğün bütçesi 3 milyon 300 bin TL iken 2022 yılında yüzde 50’den fazla düşüşle bir milyon 600 binTL’ye düşürüldü.  Burada Bir başka kalem ise Sosyal yardım kartı ve aşevi bütçesi 2021 yılında 750 bin TL iken 2022’de yüzde 55 Düşüşle 350 bin TL’ye düşürülüyor.  Bu rakamlar da bu yıl vatandaşa yardımların iyice azalacağının açık göstergesi. Her yerde halkçılıktan sosyal belediyecilikten dem vuran Batur’a soruyorum: Bu mu halkçılık?” açıklamasını yaptı. 

Konaklılar, Sokakları süpürmeye hazır olun!

2022 Belediye bütçesinde Temizlik İşleri Müdürlüğündeki düşüşe anlam veremediklerini söyleyen Başdaş, “ 2021 Yılında Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 88 milyon 889 bin TL bütçe Ayrılırken 2022 Yılında yüzde 92’lik düşüşle 6 milyon 779 bin TL ayrılmış. 2022 yılına dair endişelerimiz var.  Artık vatandaş kendi sokağını kendi temizleyecek herhalde! Sayın Batur, geçtiğimiz aylarda Alsancak’taki apartman görevlilerine süpürge, kova gibi temizlik ekipmanları dağıtmıştı. Beceriksiz yönetimleriyle temizliğe bütçe ayırmayan Batur, artık bu kardeşlerimize, ‘Ekipmanınızı vermiştik bundan sonra Sokakları siz süpürün’ mesajı atarsa hiç şaşırmayız! Temizliğin hijyenin artmasıgereken bir zamanda temizlik bütçesini yüzde 92 düşürmek Konak’ın içine düştüğü durumu özetlemeye yetiyor herhalde” diye konuştu. AK Parti’li Başdaş sert çıktı: "Konak batağa sürükleniyor"

Belediye borç sarmalında

Abdül Batur’un Konak Belediyesini 2019 yılında sıfır borç ve kasada hatırı sayılır bir parayla devraldığını hatırlatan Başdaş, “Maalesef Konak Belediyesi aradan geçen 2 buçuk yılda hiçbir hizmet üretemediği gibi kötü yönetimin savurgan politikaları yüzünden borçlanmıştır. 2019 yılında sıfır borcu bulunan ve kasasında para bulan batur şu an 73 milyon 800 bin TL borçlu durumdadır. Belediyenin 2022 için 634 Milyon TL bütçesi cumhurum ittifakımızın ret oylarına rağmen Chpoylarıyla onayladıBütçenin son yıllarda gerçekleşme ortalaması yüzde 75.  Yani bu yılda aynı oranda olduğunu düşünürsek  475 milyon TL ortaya çıkıyor. Bütçenin 490 Milyonu sabit giderlerini  kapsıyor. Bu bütçeye göre belediyemiz sabit giderlerini karşılamak için dahi kredi kullanmak zorunda kalacaktır. 20 Yıl belediye başkanlığı yapmış sayın Batur’a Konak Belediye başkanlığı maalesef 10 gömlek büyük geldi” görüşünü aktardı. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”

Hizmetle Değil Skandalla Türkiye’de İlk Olduk!

Borç Batağına Sürüklenen belediyenin yeni kaynak oluşturmak için akla hayale gelmedik skandallara imza attığını söyleyen Başdaş “ belediyemiz maalesef hizmetle değil skandallarla Türkiye’de ilk oldu. İlçemizde dezavantajlı mahallelerimizde spor okullarına giden evlatlarımızdan ilk kez 50’şer TL para alınmaya başlandı. Bu daha önceden ülkemizde hiç bir belediyenin yapmadığı bir uygulama. Ayrıca ilçemizdeki spor kulüplerinden belediyeye ait halı sahaların kullanımıyla alakalıda bu yıl ücret istendi. Maalesef belediyemizi evlatlarımızın 50’şer TL harçlıklarına muhtaç hale getirdiler. Ben buradan tüm spor kulüplerimize sesleniyorum hükümetimizin okullarımızda yaptırdığı tüm spor sahalarını onların hizmetine ücretsiz olarak sunacağız. Yeter ki bizim evlatlarımız sporla zaman geçirip kötü alışkanlıklar edinmesin. Sayın Batur görsün sözde değil özde halkçılık nasıl olur” ifadesine yer yerdi.

Batur,  Mimarlar Odasıyla danışıklı dövüş yapıyor!

Gültepe imar planlarına Mimarlar Odasının yaptığı itiraz sonucu yürütmeyi durdurma kararı alınmasının ise danışıklı dövüş olduğunu iddia eden Başdaş,  “ 2020 yılı Ağustos ayında bizim çekincelerimiz ve şartlı evetimizle  planlar belediye meclisimizden oy birliği ile geçti. Projedeki hataların ve oluşabilecek mağduriyetlerin zaman içerisinde düzelmesi gerektiğini defalarca ifade ettik. İnsanımıza her fırsatta umut veren Batur her geçen gün verdiği sözleri tutamıyor. Planlara gelen 6bin 317 itiraza kulak asmadan mecliste ret ettiren başkan Parselizasyonplanlarının önce Mart,  sonra Ağustos ve son olarak Ekim ayında açıklanacağını söyledi. Daha parselizasyon planlarını açıklayamayan Başkan’ın imdadına Mimarlar Odası yetişti. Biz başkanın çıkış yolu bulamayınca kendini mağdur göstermek için Mimarlar Odasına itiraz telkininde bulunduğunu düşünüyoruz. Şimdi, ‘Biz yapacaktık ama mahkeme durdurdu’ diyecek. Halkımız gerçekleri biliyor. Bu ucuz numaralarından sıkıldık. Başkan yapamıyorsa suçu başkalarında değil,kendi beceriksiz yönetiminde arasın” diye konuştu.

Konak’a hizmetimiz; Konaklılara sözümüz var

Konak Belediyesinin aynı zihniyet tarafından yaklaşık 30 yıldıryönetildiğini ve bir zamanlar İzmir’in en gelişmiş ilçesi olan Konak’ın sürekli göç vererek gerilediğini söyleyen Başdaşşöyle konuştu:

“Hükümetimizin Konak’a kazandırdığı bir çok proje var. Bugün KonakTüneli olmasaydı Konak trafiği içinden çıkılmaz bir durumda olurdu. İlçemize kazandırdığımız Göztepe ve Alsancak statları kentimizin kalkınmasında ciddi paya sahip olacaktır. Aynı zamanda 17 okul projemiz var. Bunlardan bir tanesinin inşaatını tamamladık. 9 tanesinin inşaatı devam etmekte ve 7 tane okulumuzla alakalı ihale süreci devam ediyor. İlçemize 5 halı saha ve bir tane çok amaçlı spor salonu kazandırdık. Geçtiğimiz ay Kültür bakanımız açıkladı: Alsancak eski TEKEL depolarının olduğu alan 2022 sonuna kadar modern kültürmerkezine dönüşecek. Ayrıca son zamanlardaki en büyük müjdeyi Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan aldık. Yeşildere’de kötü görünümü ile ilçemize yakışmayan 3 mahalle bakanlığımız tarafından dönüştürülecek. Buradan konak belediye başkanımıza sesleniyorum. Gültepe ve Beştepeler ’de hazırladıkları bu planlarla dönüşüm gerçekçi değil. Halkımızı Mağdur etmekten vazgeçip Buraları bakanlığımıza devredin.  Biz hükümet olarak insanları mağdur etmeden yerindedönüşüm gerçekleştirelim.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.