AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; “ Çöpün bonusu hayvansal atık çıktı!”

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı;  “ Çöpün bonusu hayvansal atık çıktı!”
  • 12 Ocak 2022 06:43

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’te yapılması planlanan Çöp Tesisi; ÇED dosyasının incelemeye alınacağı haberiyle birlikte yeniden tartışmaya açıldı. Sürecin başından bu yana, ilçe halkının da yoğun desteği ile tesisin yapılmasına karşı çıkan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; ÇED Dosyası’nda yer alan önemli ayrıntılar olduğuna dikkat çekerek; “ Hani sadece çöp gelecekti? Şimdi bir de ortaya bonusu çıktı. Bölgenin hayvansal ve gıda endüstrisi atıklarını; dolayısıyla daha büyük bir tehlikeyi Menderes’te toplamayı planlıyorlarmış. Bu; İzmir’i ve Menderes halkını kandırmak; yalanla riyayla iş yapmaya çalışmaktır. Tehlikenin büyüğünü saklamak, ilçe halkımızı hiçe saymaktır. Konunun takipçisiyiz. O tesisi buraya yaptırmayacağız!” diye konuştu.

Buna; halk dilinde ‘katakulli’ diyorlar…

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; Büyükşehir Belediyesi’nce ilçede yapılması planlanan “Çöp Tesisi’ne ilişkin ÇED dosyasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda  24 Şubat Perşembe günü incelemeye alınacağı haberiyle birlikte önemli yeni ve bir detayı gündeme taşıdı. Dosyadaki  ‘Hayvansal ve gıda endüstrisi atıkları’ ayrıntısına dikkat çeken Artcı; konuya ilişkin şunları söyledi; “Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere İlçelerinin çöpünü getireceklerini söylerlerken; şimdi öğreniyoruz ki, dışarıdan hayvansal atıkları ve gıda endüstrisi atıklarını da Menderes’te toplamayı planlıyorlarmış. Enerji üreteceğiz, kazanacağız, tehlikesi yok diyerek  ve  bu detayın üstünü örterek bugüne kadar geldiler. Menderes, Selçuk, Torbalı, Bayındır, hatta belki de Ödemiş’in her nevi tonlarca  hayvansal atığını burada toplamaları demek; çok daha büyük bir tehlike demek; pis koku demek, daha çok hastalık demek. Halk sağlığı, tarımsal üretim ve çevreyi olumsuz etkileyecek bu tesise başından bu yana karşıyız. Üstüne bir de hayvansal atıklarla oluşacak daha büyük bir riski yalanla dolanla bize dayatmaya çalışıyorlar. ”

Süreci yakından takip edeceğiz…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 24 aylık  ön tahsis izni süresi kasım ayında dolan ve muhtemelen pandemi nedeniyle halk toplantısı yapılmadan incelemeye alınacak olan ÇED dosyasında yüklenici şirketin değiştiğini de hatırlatan Başkan Artcı; “ Ancak bu değişim de süreci masum hale getirmeyecektir. Çalışmalarını yasal ön tahsis süresi içinde tamamlayamadıkları gibi; halkı kandırarak, işi oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar. Bu detayları, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye de Menderes halkı adına bizzat iletecek, bilgi vereceğiz. Harmandalı’ndaki çöp krizini Menderes üstünden çözeceğini söyleyen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in çözüm yollarını akıl almıyor. Ortalık yansa umurunda olmayan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın kayıtsız halleri ise karikatürlere konu olacak boyutta. Tablo ortada! 6 ilçenin çöpüne, Menderes dâhil bölgemiz ilçelerinin OSB’lerinin, kesim ve üretimhanelerinin hayvansal atıklarını ekleyen ve bunu kamuoyundan gizleyen bir anlayışın doğru ve iyi niyetli olduğunu söyleyemezsiniz. Her detayı inceleyecek, her bulduğumuz olumsuzluğu dile getirmeye devam edeceğiz. O gün de orada olacağız.  Menderes’in havasına, suyuna,toprağına ve insanına sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.