AK Parti İzmir listesi tartışma yarattı!

AK Parti İzmir listesi tartışma yarattı!
  • 17 Mayıs 2019 10:39

Görevden alınan İl Başkanı Aydın Şengül’ün ağırlığının hissedildiği liste üzerinde ciddi müzakere yapıldığı iddia ediliyor.

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na 13 Nisan tarihinde atanan ve bir ay süren çalışma sonucu yönetim kurulunu oluşturan Kerem Ali Sürekli listesini onaya sundu. Ak Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İstanbul’daki seçim çalışmalarında bulunan Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e sunulan liste üzerinde tartışma yaşandığı parti kulislerinde konuşuluyor.

Eski yönetimden 13 isim

Söz konusu listede bir önceki dönemden Gülşen Gezici, Burçin Oğuz, Dilaver Kişili, Hayrettin Uçak, Sefa Şahin, Aykut Dikencik, Ahmet Şimşek, Bora Ersan, Emrun Sulayıcı, Nail Kocabaş, Asil Çelik, Emre İlalan ve Mirhan Bedir isminin olduğu öğrenildi.

Listede kimler var?

50 kişilik asil listede yer alan bazı isimler arasında kaybeden belediye başkanları ve eski milletvekili babalarından dolayı yazılan oğullar dikkat çekti. Gerçek Haberci’nin parti içindeki kaynaklarından edindiği bilgilere göre listede yer alan bazı isimler şöyle;

Seçimi açık farkla kaybeden belediye başkan adayları Melek Eroğlu, Ali Aslan, Hamit Nişancı, Ayda Maç. Mardinlileri temsilen İzmir eski Milletvekili Tevfik Ensari’nin oğlu Münir Ensari, OTOKENT’in eski Başkanı Yılmaz Akın, Kurucu il başkanı ve İzmir eski Milletvekili İsmail Katmerci’nin oğlu Furkan Katmerci, İl eski Başkanlarından Ömer Cihat Akay’ın oğlu Mücahit Akay, bir dönem Kadın Kolları İl Başkanı olan İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema, öneki dönem Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, İzmir’de devletin el koyduğu kurumlara kayyum atanması ile tanınan ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a yakınlığı ile bilinen il eski yöneticilerinden Mustafa Gedikoğlu, İbrahim Ölmez, Mehmet Deniz Şimşek, milletvekili adayı olan Koray Battal, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’nın oğlu Mehmet Kocaağa, İhsan Çoruhlu, Elif Özüm, Feyman özçelik, Mehmet Gökhan Çelik, Ayşe Cankurtaran, Emrullah Duran.

Öte yandan Ak Parti’nin belediye başkanı olan ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde koltuğunu kaybeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile görevden alınan yönetim kurulunda Teşkilat Başkanı görevini yürüten Tanfer Kemerli’nin de listede olduğu bu isimler üzerinde tartışma yaşandığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.