AK Parti CHP Başkanlarından Birlik Vurgusu

AK Parti CHP Başkanlarından Birlik Vurgusu
  • 12 Şubat 2016 13:22

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in sürpriz bir ziyaretçisi oldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Nezaket ziyareti sırasında Delican’a il başkan yardımcıları eşlik etti.

“KOL KOLA PROJELERİ YAPMAYA HAZIRIZ”

“Bugün bu ziyaret hayırlı bir güne tesadüf etti. Hayırlı ve başarılı hizmetler diliyorum. Biraz geç kaldık ama kurultaylarının bitmesini bekledik. Gelişimizin en önemli sebebi nezaket ziyaretidir” diyerek sözlerine başlayan Delican, “Hep söylediğimiz gibi İzmir’e hizmet etmek için buradayız. İnsanların daha mutlu yaşayacağız bir alan yaratmak için hizmet ediyoruz. İzmir demokrasinin ve hoşgörünün kenti olduğu için demokratik bir siyasi iklim oluşturmak istiyoruz. Bizim amacımız bunun devamını sağlamak. İzmir’in tabi ki sorunları var. Bu sorunları bir konsensüs içinde çözmek akıllıca bir yoldur. Medeniyetlerin temelinde geçmişte yaşananlardan ders çıkarmaktır. Bizler de kavgadan uzaklaşılan bir ortamda birlikte çalışma ruhuyla kente katkı koymak için mücadele ediyoruz. Yerelde CHP iktidar, ülkede AK Parti iktidar. Binali Yıldırım Bakanımız ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun söylediği gibi hep birlikte İzmir’in projelerini kol kola yapmaya hazırız. Birlikte hareket etme kültürü başarılı işler ortaya çıkardı. Bunlardan biri olan İZBAN ortak projesinin açılışını birlikte yapacaklar. İnşallah Selçuk’a da uzayacak. İzmir’de yapılan çok doğru şeyler var. Hükümet açısında 35 proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sasalı Doğal Yaşam Parkı, fuar gibi kente önemli katkı koyan projeler var. Diğer projelerde alt yapı, ulaşım, kentsel dönüşüm var. Ne kadar artı iş yapılırsa o kadar katkısı olacaktır. Bu zamana kadar polemiklerden uzak tutarak yapmamız gerekirdi. Kent adına ne yapılacaksa birlikte yapmaya kararlıyız. Alaattin Bey’in çağrılarına kulak vererek birlikte yol almak istiyoruz. Kentte çiftçiden sanayiciye, tüccara kadar tüm sorunların çözülmesi için açılan bir başbakanlık ofisi var. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da ülkenin şuan ki durumunda kurtulduktan sonra İzmir’e daha sık gelecektir” dedi.

Delican, sözlerine şöyle devam etti: “Siyaset bir duruş ister. Duruşu olan insanlar siyasette başarılı olur. 2004’te Ahmet Piriştina rahmetli olduğunda Alaattin Yüksel il başkanıydı. Biz 60 kişilik meclis grubuyduk. Aday da çıkartabilirdik. Cumhurbaşkanımız bize “İzmir CHP’yi sandıkta seçti. Sandık her şeyin üstünde… Onlar kimi gösterirse oyunuzu ona verin” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

AK Parti CHP Başkanlarından Birlik Vurgusu

YENİ ŞAFAK VE AKİT SALDIRISI

Başkan Yüksel ise şunları söyledi: “Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu buluşmanın önemli sonuçları olacağına inanıyorum. Ben Yeni Şafak ve Akit gazetelerine yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırılar nereden gelirse gelsin nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’İN TEŞVİK SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ LAZIM”

Yüksel, siyasetin zor zanaat olduğunu vurgulayarak, “Siyaset özveri isteyen bir iştir. Siyasetin prestijinin yükseltilmesi gerektiğine inanıyorum. Hep bu doğrultuda davranmaya çalıştık. Siyasetçiye saygı duyulması açısında ortaklaşmak gerekiyor. Siyasetin diline her zaman vurgu yapıyoruz. Bunun nezaket içinde yapılması gerektiğini, birbirimizi kırıp dökmeden yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Rekabet tabi ki olacaktır. Ama fair-play ruhuna uygun yapılması gerekir. Ama bu buluşmanın asıl önemi kente ve ülkeye hizmet etmektir. Kısır çekişmeler yerine konuşabiliyor olmak sorunların çözümünde etkili olacaktır. Sorunların çözümünde önemli bir iş birliği olabilir. İZBAN Torbalı bu konuda önemli bir projedir. Bundan sonra yeni uygulamalar da gerçekleşebilir. Ülkemizde ciddi sorunlar var. Mülteci sorunları, Güneydoğu’da yaşananlar ortak sorunlarımızdır. Güneydoğu’da yaşananların bir an önce durdurulması gerekiyor. Parlamentoda bulunan 4 siyasi partinin bu konuda iş birliği yapması gerekiyor. Biz yerel yönetimlerde herkesin katkısına açığız. Ben iktidarın katkılarına açık olmak içinde yerel yönetimler konusunda elimden geleni yapacağım. Ülke yönetimiyle ilgili de yapıcı katkılar, eleştiriler ortaya koymak isteriz. İzmir’in güzel projeleri olduğu gibi çözülmesi gereken sorunları da var. Birlikte bu konuda bir şeyler yapabiliriz. En önemlisi İzmir’in teşvik sorununun çözülmesi gerekiyor. Katı atık projesi, Körfez ÇED’i gibi iş birliğine ihtiyaç duyulan bir çok proje sayılabilir. Biz bu konularda yerel yönetimlerden raporlar istedik. Sayın Delican ile de bu raporları paylaşacağız. Bir araya gelip bunun üzerinde konuşuruz. Bu buluşmanın bir başlangıç olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ İÇİN DESTEK İSTEĞİ

Delican ise, yerli otomobilin İzmir’de üretilmesini isteyerek Yüksel’den destek istedi. Delican, “Yereliyle geneliyle ortak hareket edip bunun İzmir’de yapılmasını isteyen bir iş adamıyım. İzmir’in dinamiklerini harekete geçirelim. İlk yerel otomobili İzmir’de yapalım” dedi. Yüksel ise “Ben de otomotivciyim. İzmir’e yakışır. Yerli marka üretme konusunda olmasa bile geçmişte yatırım yapılacağı zaman İzmir’de olması için çabalarımız olmuştu” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.