AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan: Bu sisteme yabancı değiliz

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan: Bu sisteme yabancı değiliz
  • 30 Mart 2017 15:00

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile Manşet programına konuk oldu. Referandum çalışmaları hakkında bilgi veren Arslan, bu değişikliğin AK Parti için değil daha sonrasında seçilecek partiler için olduğunu ifade etti.

Evet oyu verecek vatandaşlarımızın da hayır oyu verecek vatandaşlarımızın da başımızın üstünde yerleri. Bizim materyallerimizde değişikliğin neler içerdiği var. Mutlaka okusunlar, kararlarını öyle versinler. Değişikliğin içeriğinin dışında şeyler söyleniyor. Eğer Evet çıkarsa lokantalar kapanabilir, muhtarlıklar kaldırılabilir. Bunlar ütopik düşünceler. AK Parti hükumetleri göreve geldiğinde 37 kişilik kabineyi 25 kişiye düşürdü. 1000 tane yardımcı atayacak demek algı değiştirmektir. Değişiklik teklifi sadece 18 madde son 3 madde uyumluluk maddesi zaten. Yani 15 maddede değişiklik olacak. Onun dışında anayasa olduğu gibi duruyor.

Biz bu sisteme aslında yabancı değiliz. Uzun yıllardır belediyelerde kullanılan sistemin merkezi yönetime entegre edilmesi bu. Belediye Başkanı ve Meclis ayrı seçiliyor. Belediye Başkanı Meclise karşı sorumlu. Bu sistem de böyle.

Hükumet ayrı seçildiği için artık muhalefet milletvekilleri teoride olacak ama çalışma sisteminde İzmir milletvekili, Kars milletvekili gibi ayrılacak. Burada asıl unsur şu. Vatandaşın doğrudan ve dolaysız olarak hükumetini meclisten bağımsız olarak belirlemesi.  Bu sistemin faydasını 2019’dan sonra göreceğiz.

Demokrasi ve Hayır Evi’nin açıldığının ertesi günü Hayırlı olsuna gittim. Birkaç gün sonra da onlar bize geldi. İletişimi koparmamak önemli. İkimiz de ilçe başkanıyız. Düşüncede ayrı olabiliriz ama Buca bizim ortak paydamız. Seçimlerden sonrada bizim oturup çay içiyor olabilmemiz lazım.

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; “Çeyrek asır geçti, yüzleşemiyorlar!”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.