CHP Çiğli’den EYT’lilere büyük destek: Çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkana gönderilecek!

CHP Çiğli’den EYT’lilere büyük destek: Çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkana gönderilecek!
  • 7 Kasım 2021 14:17

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanlığı, İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, EYT İzmir Derneği Başkanı Doğan Türker, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Mahir Polat, İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan ve EYT mağdurları katıldı.
Düzenlenen toplantıda EYT mağdurları tek tek dinlenerek çözüm noktasında nelerin yapılabileceği konuşuldu. Toplantı sonunda EYT’liler ile görüşülen konular raporlaştırılıp Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak.
Başkan Gümrükçü: “Örgütlü mücadele olmadan hak alınamaz”
Toplantıda konuşma yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız Mert Özcan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar İzmir Derneği ile beraber başlattığı bu sürece destek olmaya devam edeceğim. Vatandaşlarımızın yıllarca çalışmalarının karşılığında ödediği primlerle emekli olamamaları büyük bir problem. Hak verilmez alınır, örgütlenip dernek kuran, üye yapan ve gündem belirleyerek bugün burada olan bütün dostlara teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Çünkü hak bir mücadeleyle elde edildiğinde çok daha kıymetli oluyor. İlçe başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yasa çıkarken ben daha 17-18 yaşındayım hareketli bir gündem vardı ve o dönem bu yasayı geçirirken muhalefet dahil herkes ‘iktidar değişince bu yasa değişir boş verin çok takılmayın’ dediler. Yasayı çıkaranlar gittiler, başka bir iktidar geldi 20 yıldır görev başındalar ancak yasayı değiştirmek için kılını dahi kıpırdatmıyorlar. Demek ki iktidarlar değişince örgütlü bir güç yoksa hak gene alınamıyormuş. Umuyorum ki Millet ittifakının çabasıyla bu günden itibaren mücadeleniz başarıya ulaşacaktır” dedi.
Mert Özcan: “Beşli çeteler lüks, halk sefalet içinde”
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, “Özellikle son yıllarda ülkemizin gündemini yoğun şekilde meşgul eden ve binlerce EYT’li mağdurun beklediği kararlar ve çıkış yolu hala çözüme kavuşmamış durumda. EYT’lilere çift dikiş diyenler devlet kurumlarında üç, beş, on dikiş maaş alanları görmezden gelip destekliyor. Hiçbir vasfı, bilgi birikimi ve vizyonu olmayan, tüm giderlerini devlet bütçesinden harcayan ve yüklü maaş alan iktidar milletvekilleri ve bürokratlar; yıllarını çeşitli kurum ve kuruluşlarda, özel sektörde ülkenin kalkınması için emek veren emekçilerimizi görmemezlikten geliyorlar. Beşli çeteler lüks içinde yaşarken halk sefalet içinde yaşıyor. 8 milyon insan asgari ücretle açlık sınırının altında yaşarken birilerinin gelirleri 50 bin TL’yi aşıyor” diye konuştu.
“Türkiye şartlarında 65 yaşına kadar çalışmak mümkün değil”
Konuşmasını çalışma şartlarına değinerek sürdüren Başkan Özcan, “EYT’liler için erken emeklilik istiyorlar algısını yaratan bu iktidar kendilerine 40-45 yaşta emeklilik hakkını alabiliyorken bu ülke için en fazla alın teri döken ve en fazla mağdur edilen bu topluluğa Avrupa şartlarını örnek gösteriyor. Türkiye şartlarında 65 yaşına kadar çalışmanın mümkün olmadığını anlamamazlıktan geliyorlar. Biliyorsunuz ki dönem dönem partili milletvekillerimizin EYT mağduriyetlerinin giderilmesi hakkındaki verdikleri kanun teklifleri TBMM’de AKP’nin ve MHP’nin oyları ile reddedildi. Ana muhalefet partisi olarak bizler her koşulda mağdur olan EYT’lilerin yanındayız” ifadelerini kullandı.
“İktidarımızda EYT’lilerin sorununu Aile Sigortası ile çözeceğiz”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geldiğinde bu sorunu çözeceklerini belirten Özcan, İşsizlik sigortasını nasıl siyasal iktidar kullanıyorsa aile sigortası içinde kaynak yaratıp bu sorunu çözebileceğimizi söyleyen Sayın Genel Başkanımız iktidara geldiğimizde EYT’lilerin sorununu aile sigortası ile çözeceğini ve bunun için ciddi bir kaynak yaratıp sorunu temelden halledeceğini her konuşmasında üstüne basa basa belirtmekte. İşçinin, asgari ücretle çalışanın, çiftçinin, öğrencinin, evlere temizliğe giden kadınların, hurda toplayan insanların sorununa da her gün değinen Genel Başkanımız güçlü bir sosyal devlet inşaa ederek hiç kimsenin aç ve açıkta kalmayacağı geleceğinin garantide olduğu yeni bir Türkiye hayalini kuruyor” ifadelerini kullandı.
Atila Sertel: “Çiğli temiz ve güzel ellerde”
Çiğli’yi çok sevdiğini belirterek sözlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Ben Çiğli’yi çok seviyorum. Çiğli’nin her karış toprağının çok temiz ve güzel ellerde ve çok güzel yoğurulduğunu, yerel yönetimlerin de Çiğli’nin önünü açtığını çok güzel bir kent haline getirdiğini bildiğim için de çok mutlu oluyorum. Çünkü yerel yönetimler bizim geleceğimizi aydınlatıyor. Bizimle beraber birlik ve dayanışma duyguları içerisinde hak ve adalet ile önümüzü açıyor. Sizlerin bu süreçte bir kazancınız oldu; zulüm eden, hak gasp eden, insanların geleceğini karartan ve giderek ülkeyi yoksullaştıran iktidarın tek faydası o da sizi bir araya getirmesi ve örgütlemesi, birbirinizi emeklilikte yaşa takıldığınız için tanıdınız ve bir çatı altında toplandınız. Dayanışmanızın çok önemli ve anlamlı oluğunu biliyorum. Çok uzun ve sürekli bir yol yürüyorsunuz ve bu yolun sonunda kazananın sizin olacağınıza adım gibi eminim. Siz, hak edenler, hakkı gasp edilenler, emeğine el konulanlar, aşına el konulanlar kazanacak. Kol kola girmiş omuz omuza vermiş siz güzel insanlar kazanacaksınız ve onlar kaybedecek. Aslında siz yaşa takılmadınız onlar sizi yaşa taktılar ve bir gerekçe buldular, yasalar geriye doğru asla işletilemez ama hukuk sistemimizde olmayan bir durumu ortaya çıkararak 50’li yaşları geçmiş insanların ve çocuklarının hakkını yediler“ dedi.CHP Çiğli’den EYT’lilere büyük destek: Çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkana gönderilecek!
Hesap sormazsam namerdim diyen Soylu şimdi sarayın emireri”
Sözlerine iktidarı eleştirerek devam eden Sertel, “Şuan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve AK Parti grubu içerisinde bulunan, eski Has Partili Numan Kurtulmuş, ‘karun kadar zengin oldular karun kadar’, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise miting meydanlarında ‘hesap sormazsam namerdim’ dedi. Hesap sormayı bırakın, şu anda sarayın emireri olarak çalışıyor. Tüm bunları alt alta toplayacağız. Ben EYT’lilerin seçim döneminde haklarının verileceğine inanmıyorum. Bunlar seçim döneminde ağızınıza bir parmak bal çalacaklar ve seçim sürecini geçirmek için ufak tefek haklar verecekler. Sorun kökünden çözülmeyecek. Sorunu kökünden çözecek yegane durum şudur; sizin omuz omuza verdiğiniz mücadelenin doruğa çıkmasıdır. Hak verilmez alınır, siz de hakkınızı alacaksınız” ifadelerini kullandı.
Mahir Polat: “Hakkımızı söke söke alacağız”
Kendisinin de EYT mağduru olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat, “1992 yılında sigortalı oldum ancak hala emekli olamadım. Ben de EYT’liyim, biz devletle bir anlaşma yaptık 5 bin iş gününü doldurduktan sonra emekli olacağız diye yani mezarda emeklilik bize de vurdu. Fakat biliyoruz ki, biz mücadele etmezsek, hakkımızı alamayacağız. İktidar kendi şatafatı, lüksü ve sarayları için para harcamaktan yüksünmüyor. Yandaşa bir avuç çete gibi devletin başına çöreklenen 5’li çeteye, geçilmeyen yollara, uçulmayan hava yollarına para verirken, devletin kasasını yağmalatmış olmuyor. Devletin hazine arazilerini yandaşa peşkeş çekerken devlet hazinesini zarar uğratmış olmuyor. Bir avuç EYT’linin haklarını vermeye gelince devleti zarar uğratmış oluyor. Bunun adı olsa olsa aymazlık, emek düşmanlığı olur. Biliyoruz ki bu iktidar emeğe, emekçiye düşman. Biz bu iktidardan hesap soracağız. Şimdi bizi geçici çözümlerle kandırmaya çalışıyorlar. Biz bu oyalama taktiklerine gelmeyeceğiz. Bunlara sandıkta hesap soracağız. Bunlar gidiciler gidici, gidici olduklarını biliyorlar, bizim mücadelemizi yaygınlaştırmamız lazım. Hak mücadele ile alınır, siz sokakta biz mecliste bu mücadeleyi sürdürdüğümüz sürece hakkımızı söke söke alacağız” diye konuştu.
Doğan Türker: “Seçim sonrası unutulduk”
İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) Başkanı Doğan Türker, yaptığı konuşmada yanlarında her zaman durduğunu belirterek CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’a teşekkür etti. Türker, “Mert Başkan bizim sorunlarımız olduğunu ve çözeceklerini ve çözüm noktasında bizim sorun ve çözüm önerilerimizi raporlayarak genel merkeze bildireceklerini kaydetti. Bizim mağduriyetimizi sağır sultan dahi duydu ama hala duymayan ve görmeyenler oldu. Çünkü işlerine gelmiyor ve halkın sorunlarına eğilmiyorlar. EYT’nin sorunu çözülecek gibi birçok haber çıkıyor ama 2019’a miting öncesinde de EYT sorunu çözülecek denmişti ama 2 yıl oldu hala sorunumuz çözülmedi. Biz EYT yasası resmi gazetede çıktığında biz bu haberlere itibar ederiz. 2018’de de bize verilen sözler vardı ama seçim bitti unutulanlar olduk. Öte yandan çıkan haberler de bir de bize formüllerle geliyorlar, Almanya, Finlandiya modeli, bizim formülümüz bellidir, tek formül vardır 1999’da çıkan yasanın iptali EYT’nin tek formülüdür, bunun dışındaki formüllerde kabulümüz değildir” diye konuştu.
Sedrettin Coşkuner: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ürettiği politikalar devamlı gündemi belirliyor”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner de toplantıya katılarak İl Başkanı Deniz Yücel’in selamını getirdiğini kaydetti. Coşkuner, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye genelinde politikaları ‘emek en yüce değerdir.’ Genel Başkanımızın söylemleri ile icraatları ortadadır ve Genel Başkanımız asgari ücret belirlerken 3 bin 100 lira olması gerekir dediğinde herkes güldü ama Genel Başkanımız İzmir’deki tüm belediyelere talimat verdi ve çalışan tüm arkadaşlarımıza 3 bin 100 lira üzerine toplu sözleşmeler yapıldı. Emekliler için ikramiye verildin ediğinde de hayır, bütçeyi nereden bulacaksın denildi. Ama sonrasında emekliye ikramiye verildi yani Cumhuriyet Halk Partisi’nin ürettiği politikalar devamlı gündemi belirliyor. Şimdi tam zamanı İzmir’de herkes ama herkes artık tamam diyor. Ben inanıyorum ki biz iktidara geldiğimizde bu yasayı değiştirerek EYT sorununu çözeceğiz” dedi.
Özgür Doğan: “Sandığı getirdiğinizde vatandaş sizi o sandığa gömecek”
İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan da yaptığı konuşmada Türkiye’nin her alanında adaletsizliklerin olduğuna dikkat çekti. Doğan, “Kadınlarımız mesela katlediliyor ve mağduriyete uğruyor, çocuklarımız tacize uğruyor ve bir kereden bir şey olmaz şekline açıklamayla basitleştiriyorlar. Emekli, çiftçi mağdur bir de sayısı milyonları bulan EYT’liler var. Bugün sizin mağduriyetinize çözüm arama noktasında Millet İttifakı olarak mücadelenize ortak olmaya çalışıyoruz. Lakin başımızdaki iktidar bunun maliyetinin çok yüksek olduğunu söyleyerek, sizleri bu hakkınızdan hala mağdur ediyor. Bu mağduriyetin maliyeti sizlere verilmeyen ama yandaşa peşkeş çekilen milyonlarca lira var. Bir köprü yapılıyor 3 Milyon dolar olduğu söyleniyor ama bunu yapan yabancı firma çıkıp diyor ki biz köprüyü 1,5 milyar dolara yaptık, geriye kalan 1,5 milyar dolar ortada yok. Bu ülkede hep yandaşa bir şeyler peşkeş çekildi ama mağdurlar hep unutuldu. Ocaklarda aş pişmiyor, markette, pazarda alışveriş yapılamıyor. Geçim derdimiz var ve iktidara da diyoruz tek çözüm sandıktır, sandığı getirin ve bu vatandaşta sizi sandığa gömsün” dedi.
Raporlar Kılıçdaroğlu’na sunulacak
Toplantının sonunda EYT İzmir Dernek Başkanı Doğan Türker, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’a teşekkür ederek, bir plaket sundu. Özcan plaketi alırken, “Ben EYT mağdurlarının her zaman yanındayım, bu toplantıların diğer ilçelerimize de örnek olmasını diliyorum. Sorunların konuşularak, tartışılarak, Genel Merkeze rapor edilerek Genel Başkanımıza kadar ulaştırılmasını diliyorum. Çiğli olarak bunu sağlayacağız. Benim yapabileceğim bir şey olursa her zaman başımın üzerinde yeriniz var” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.CHP Çiğli’den EYT’lilere büyük destek: Çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkana gönderilecek!CHP Çiğli’den EYT’lilere büyük destek: Çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkana gönderilecek!CHP Çiğli’den EYT’lilere büyük destek: Çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkana gönderilecek!CHP Çiğli’den EYT’lilere büyük destek: Çözüm önerileri raporlaştırılarak Genel Başkana gönderilecek!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Basmane’de temizlik ve bakım seferberliği
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.