• 20 Mayıs 2016 08:35

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yazın başlangıcıyla birlikte Foça’ya her hafta sonu karşılıklı gemi seferlerine başlıyor. Büyükşehir’in gemileri, Bakanlık’tan hat izni gelir gelmez Mordoğan’a da sefer yapacak.

 Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, dış körfezde Foça’dan başlayan vapur seferlerine yeni sezonda da devam ediyor. Özellikle tatilcilerin dört gözle beklediği Foça seferleri, 4 Haziran Cumartesi günü başlıyor.

Foça Belediyesi’nin rıhtımında yeni gemilere uygun yapılanma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi,  hafta sonu tatilini bu güzel ilçede geçirmek isteyen İzmirliler için Cumartesi ve Pazar günleri karşılıklı iki sefer düzenleyecek. Seferler Karşıyaka’dan sabah saat 08.00’de ve 16.00’da Karşıyaka-Konak-Foça güzergahı ile yapılacak. Foça’dan kalkışlar ise 10.30 ile 18.30’da gerçekleştirilecek.

Foça seferlerinin ücretleri tam 12 TL, öğrenci 8 TL, öğretmen 10 TL olarak belirlendi. İzmirliler Foça seferleri için de “İzmirim” kartı kullanacak. İskelelerde bulunan turnikelerdeki validatörler, Foça’ya gidiş için belirlenen ücretleri “İzmirim” karttan alacak.   

 Sırada Mordoğan var

Büyükşehir Belediyesi Foça’nın ardından Mordoğan, Urla, Güzelbahçe ve Karaburun’a da deniz yolu ile ulaşımı sağlayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mordoğan yanaşma yeri için gerekli düzenlemeler tamamlandı, seferlerin yapılabilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan hat izni bekleniyor. Diğer ilçelere de deniz yoluyla ulaşımın sağlanabilmesi için proje ve ihale çalışmaları sürüyor. 

 15 gemiden 10’u geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla Yalova’da üretilen toplam 15 adet gemiden 10’u sefere başladı. Katamaran gövde tipinde ve çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, daha uzun ömürlü, işletme maliyetleri düşük ‘karbon kompozit’ malzemeden üretilen gemilerin son ikisi, diğerlerine göre daha yüksek hız kapasitesine sahip olacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni aldığı 3 adet arabalı vapurdan ise 2 tanesi hizmete girdi. Hasan Tahsin ve Ahmet Piriştina adı verilen gemilerden sonra sırada Kubilay var.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.