Gaziemir Belediyesi’nin sosyal projeleri vitrinde

Gaziemir Belediyesi’nin sosyal projeleri vitrinde
  • 29 Eylül 2021 09:16

Gaziemir Belediyesi yaşama geçirdiği sosyal projelerini, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenleyeceği Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde tanıtacak.

Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, 30 Eylül-2 Ekim tarihlerinde İstanbul’da Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde bir araya gelecek. Zirvede CHP’li belediyelerin tarıma verdiği destek ve uygulamalar tanıtılacak. Gaziemir Belediyesi de yaşama geçirdiği sosyal projelerle bu zirvede yerini alacak. Belediyenin standında Belediye Başkanı Halil Arda’nın yaşama geçirdiği projeler tanıtılacak, katılımcılara projeler hakkında detaylı bilgi verilecek. Zirvede, Başkan Arda’nın yaşama geçirdiği Porta Gaziemir, Sosyal Market projeleri ve ekonomik yönden dezavantajlı yurttaşlara destek vermek, kadın istihdamına katkı koymak amacıyla Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği ve Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’yle birlikte yürütülen çalışmalar anlatılacak.

Gaziemir Belediyesi’nin sosyal projeleri vitrinde

Gaziemir’in iyilik kapısı Sosyal Market
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal belediyecilik anlayışıyla yaşama geçirdiği Sosyal Market, ekonomik dar boğaza düşen yurttaşlara nefes aldırıyor. Sosyal Market’te, yardımseverlerin yaptığı bağışlar, belediye eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 1 yılda 729 ailenin yararlandığı Gaziemir’in “İyilik ve dayanışma merkezi” Sosyal Market’ten destek almak için belediyeye başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere puan yüklü bir kart veriliyor. Kart sahibi aile, Sosyal Marketi ziyaret ederek kartındaki puan karşılığında gıda, temizlik ürünü ve giysi gereksinimlerini ücretsiz olarak karşılayabiliyor.
Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği de topladığı bağışlarla Sosyal Market’in işleyişine katkı koyuyor. Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda liderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında, bir yılda Sosyal Market’e 14 çeşit gıda, 9 çeşit temizlik ürünü olmak üzere 23 kalemde 32 bin 558 adet ayni bağış yapıldı. Derneğin yaptığı bağışların parasal karşılığı ise 219 bin 874 lira oldu.
Yardımlardan yararlanmak ya da bağış yapmak isteyenler 0 232 999 0251 – 1201 (dahili) numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabiliyor.

Porta Gaziemir
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın kamusal alanları genişleterek halkın sağlıklı gıdaya ve kaliteli hizmete ulaşabileceği tesisler açma hedefiyle hayata geçirdiği Porta Gaziemir, restoran ve kafeterya hizmetinin yanı sıra sosyal bir projeyi de içinde barındırıyor. 2 bin 800 metrekarelik açık alan üzerinde kurulan 420 metrekarelik kapalı alanı bulunan Porta Gaziemir, dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik bir girişimi de içinde barındırıyor. Projede yer alan Mutfak Sanatları Atölyesi’nde kadınlar, uzman eğitmenlerden gastronomi eğitimi alıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”

Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne ortak kadınlar günlük 4’er saatlik vardiyalarda Porta Gaziemir’in mutfağında üretim yapabiliyor. Kadınlar, Gaziemir Kadın Kooperatifi’yle yapılan protokol kapsamında hem çalıştıkları saatlerin ücretini alırken hem de sosyal güvenceli iş olanağına kavuşuyor. Aynı anda 16 kadının çalışabildiği mutfakta, kadınlar tarafından üretilen ürünler, belediyenin kafeterya işletmesinde servis ediliyor. Kadınların ürettikleri raf ömrü uzun ürünler de projede yer alan Zeytin Evi’nde satışı sunuluyor.

Gaziemir Belediyesi’nin sosyal projeleri vitrinde

“Yoksulluğu yok etmek istiyoruz”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP’nin düzenlediği bu fuarda vitrine çıkaracakları sosyal demokrasi temelli projelerinin çok önemli olduğunu vurguluyor. Tüm projelerinin birbirine bağlı olarak yürütüldüğünü kaydeden Başkan Arda, “Her sürdürülebilir sosyal proje için bir sivil toplum örgütünün iş birliğinin gerekliliğine inanıyoruz. Bu doğrultuda Sosyal Market’i yaşama geçirmeden iş birliği yapacağı Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği’nin kuruluşuna öncülük ettik. Porta Gaziemir’in için de Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi’yle iş birliği yaparak kadınların üretime katılmasını sağladık. Bu iki örnekte de bir sivil toplum örgütü ile sosyal projenin eşlemesini sağladık. Verdiğimiz hizmetlerin temelinde ‘yoksulluğu yönetmeyi değil yoksulluğu bitirme’yi amaçlıyoruz. Ülkemizdeki hem istihdam sorununu hem de yoksulluk sorunlarına ilçe belediyesi olarak çözüm getirmenin yollarını arıyoruz. Bu hizmetlerimizle her zaman vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.