Köylüler Mera Alanlarının Katledilmesine İsyan Ediyor!

Köylüler Mera Alanlarının Katledilmesine İsyan Ediyor!
  • 17 Eylül 2021 17:11

İzmir’in Tire ilçesinde 25 yıldır mera alanlarına dökülen çöp köylüleri isyan ettirdi. Hayvanların otlatıldığı mera arazilerine dökülen çöpler hayvancılığa darbe vuruyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karateke Sulama Kooperatifi Başkanı ve Karateke Mahalle Muhtarı Erkan Tutkaç, “Köyün muhtarlığını yapıyorum 2 dönemden beri. köyün 890 ve 892 parsellerinde 25-30 yıldır çöp alanı olarak kullanılmakta. Tabi ki önceden büyükşehir yasası yokken Tire Belediyesi döküyordu.

Şu anda Ödemiş, Bayındır ve Selçuk civarından da çöp gelmekte ve aşırı miktarda kirlilik yaratmaktadır. Biz köy halkı olarak çöpü istemiyoruz. Dökülen çöpler mera alanlarına aşırı derecede yayılmıştır. Köyümüzde 2 bin 500 küçükbaş hayvan bulunmakta ve çöp nedeniyle pek çok hayvan telef oldu. Uçan naylonlarla beraber zehirlenme olayları yaşanmıştır. Biz kendi köyümüzde çöp alanı istemiyoruz. Artık fenni düzgün nasıl yapılması gerekiyorsa büyüklerimizden bu çöplüklerin tekrar kaldırılarak ne düzende yapılması gerekiyorsa Ödemiş’e mi gidecek tesise mi aktarılacak ne yapılacaksa yardım istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslenen Karateke Mahalle Muhtarı Erkan Tutkaç, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama’da meraya vermiş olduğu önemi anlatmıştı kendisi aynı önemi Karateke Köyünde de bekliyoruz. Meralarımızın çöplük alanlarından kurtulmasını istiyoruz. Kendisini köyümüze davet ediyoruz. Meralar çöp olmasın, hayvanlara kalsın. Çöplerin, çöp tesislerinin de en iyi şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Vahşi depolamaya hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Köylüler Mera Alanlarının Katledilmesine İsyan Ediyor!

Muhtardan örnek davranış

Karateke Mahalle Muhtarı Erkan Tutkaç, mera arazilerinin yol kenarlarına atılan çöpleri topladı. Erkan Tutkaç, “Burada koyunlar yayılıyor. Hayvanlar yayılıyor pisliğe bak. Dökülen çöplerden yol kenarına gelenleri biz topluyoruz. Köylü koyuncu topluyor. Akşamdan temizliyoruz, sabahleyin aynı” dedi.

Köylüler Mera Alanlarının Katledilmesine İsyan Ediyor!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.