Menemen İş-Kur Hizmet Noktası atakta

Menemen İş-Kur Hizmet Noktası atakta
  • 28 Haziran 2021 13:40

 

Menemen Belediyesi’nin bünyesinde bulunan İş-Kur Hizmet Noktası, Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın talimatıyla işsizlere yeni olanaklar sağlamayı hızlandırdı. Bu kapsamda İş-Kur Hizmet Noktası, 2021 yılının ilk 6 ayında 811 vatandaşa iş bulmayı başardı. İş-Kur Hizmet Noktası’na başvuru yapan vatandaşlarla buluşan Belediye Başkan Vekili Pehlivan, “Menemen’de iş arayan vatandaşlarımız ile işverenler arasında köprü vazifesi kuruyoruz. Onların mutluluğu, bizim de mutluluğu oluyor” diye konuştu.

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde belediye
emekçilerinin birikmiş tüm maaş ve ikramiyelerini ödeyen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, iş arayan hemşehrilerinin yüzünü de ‘Menemen Belediyesi İş-Kur Hizmet Noktası’ ile güldürüyor. Pandemi döneminde arı gibi çalışan İş-Kur Hizmet Noktası,  İŞKUR hizmeti veren İzmir’deki 17 belediye içinde atağa kalktı. Eleman arayan firmalarla görüşmelerini artıran Menemen Belediyesi ekipleri, son 6 ayda 1957 yeni iş başvurusu aldı. Görüşmeler sonucunda da 811 vatandaşı iş sahibi yaptı.

İş-Kur Hizmet Noktası’nın Menemen Belediyesi Başkanlığınca istihdama katkı sağlamak üzere kurulduğunu hatırlatan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Göreve geldiğimiz andan itibaren ilçemizde işsizliği minimuma indirmek için kendimize söz verdik.  Kovid-19 sürecinde, ekonomik sorunların daha da belirginleştiği bu günlerde hemşehrilerimiz iş sahibi olmakta zorlanıyor. Ayrıca işverenler de kendilerine uygun nitelikli iş gücünü bulmakta zorluk çekiyor. İŞKUR ile yaptığımız anlaşma kapsamında işverenle, iş arayanı bir araya getiriyoruz. İş-Kur Hizmet Noktamız, pandemiye rağmen bu yılın ilk 6 ayında çalıştığımız firmalarla 69 toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılara 1957 iş arayan hemşerimiz katıldı. Bunun neticesinde de bize müracaat eden Aliağa, Çiğli, Manisa ve Menemen’deki 700’ü aşkın firmalara, 6 aylık dönemimizde 811 vatandaşımızı yerleştirdik ve iş sahibi yaptık. Onların mutluluğu bizim de mutluluğu oluyor” dedi.

Menemen İş-Kur Hizmet Noktası atakta

FİRMALARA İŞBİRLİĞİ DAVETİ

İş-Kur Hizmet Noktamız ve firmalar aracılığıyla oluşturulacak iş birliği sayesinde ilçedeki istihdamın artmasının kolay olacağını belirten Başkan Vekili Pehlivan, “İşletmelerimizi bu konuda belediyemiz ile iş birliğine davet ediyorum.  Hem iş arayan hem de işverenlerin açığını bu şekilde kapatmış oluruz. Böylelikle Menemen’de istihdama hep birlikte destek sağlamış olacağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır

KURS DESTEĞİ DE VAR

Yine belediyenin, İş-Kur Genel Müdürlüğü işbirliği ile vatandaşların meslek edinmelerine de imkân sağladığını ifade eden Başkan Vekili Pehlivan, şöyle devam etti; “Son 1 ayda 27 vatandaşımızın tekstil alanında aldığı kurslarla (makine, overlokçu ve reşmeci) meslek sahibi olmasını sağladık. İş-Kur Hizmet Noktamız, istihdamı artırmaya yönelik yaptığı çalışmalarla bundan sonraki süreçte de iş arayan Menemenlilerin yanında olacak. Gerçek anlamda iş arayan, çalışmak isteyen binlerce kişiye iş bulmaya devam edeceğiz.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.