BUCAKUT sahaya çıkmaya hazırlanıyor

BUCAKUT sahaya çıkmaya hazırlanıyor
  • 29 Mayıs 2021 20:40

 

İzmir depremi başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan tüm afetlerde alarma geçen Buca Belediyesi’nin yeni kurduğu arama kurtarma birimi BUCAKUT, eğitim sürecinde sona yaklaştı. AFAD tarafından uygulamalı eğitime başlayan gönüllüler, iki haftalık sürecin ardından hafif arama kurtarma sertifikası alarak saha görevinde yer alabilecek.BUCAKUT sahaya çıkmaya hazırlanıyor

Yaşamın her alanında hemşehrilerinin yanında olmak için çalışan Buca Belediyesi, olası afet durumlarında hızla müdahale edebilmek için kurduğu Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT) eğitim sürecinde sona yaklaştı.

İzmir depreminin ardından Buca başta olmak üzere ülke genelinde yaşanabilecek doğal afet ve acil durumlara müdahale edebilmek için Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın talimatıyla kurulan BUCAKUT, uzun aşamalı eğitim sürecinin ardından uygulama eğitimlere başladı.

BUCAKUT sahaya çıkmaya hazırlanıyorUYGULAMALI EĞİTİM
Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve gönüllülük esasıyla ilk etapta 45 personelin eğitime başladığı birim, Bornova’daki AFAD İzmir İl Müdürlüğü içerisinde iki haftalık saha eğitimine başladı. Gönüllüler, olası bir enkaz durumunda yapılması gereken tüm müdahaleleri uygulamalı olarak öğrenmiş olacak. Eğitim sonunda ekip, hafif arama kurtarma sertifikası alarak olası durumlarda sahada AFAD ekiplerinin çözüm ortağı olarak çalışma gerçekleştirebilecek.  Sertifikanın ardından ekip profesyonelleşme aşamasında eğitimleri yıl boyu almaya devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes’te Şehitler Unutulmadı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.