Klasik otomobillerle 19 Mayıs turu

Klasik otomobillerle 19 Mayıs turu
  • 20 Mayıs 2021 10:19

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bornova’nın dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenlerle başlayan etkinlikler, mahalle mahalle gerçekleşen bando gösterileri ve zeybek oyunlarıyla devam etti. Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen coşkulu kutlamalar, klasik otomobillerle yapılan kent turu ile sokağa çıkma kısıtlamasına geçilen saat 21.00’da son buldu. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, klasik otomobil üzerinde Bornovalılar’ı selamlayıp, bayramlarını kutladı.

Klasik otomobillerle 19 Mayıs turu

Kutlamaların gündüz bölümünde Bornova Belediye Bandosu iki grup halinde mahalle mahalle gezdi. 12 eski köy yerleşimi de dahil olmak üzere Bornova’nın dört bir yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. Yılı coşku ve heyecanla kutlandı. Pandemi döneminde ilk kez gündüz sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı günde, Bornovalılar 19 Mayıs’ın coşkusuna hem sokaklardan hem de evlerinin balkonlarından eşlik etti. Vatandaşlar gün boyu bandonun çaldığı zafer şarkılarına ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik etti.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisi

 

Kutlama programının akşam bölümü ise Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Bornovalılar önce Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla coştu ardından saat 19.19’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da zeybek gösterileri ile kutlamalara ayrı bir renk ve anlam kattı. Klasik otomobillerle 19 Mayıs turu

 

Atatürk’ün yaktığı meşale hiç sönmeyecek

 

Gösterilerden sonra Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meydanı doldurulan Bornovalılara hitaben bir konuşma yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ben 19 Mayıs’ta doğdum” sözünü hatırlatan İduğ, “Büyük Önderimiz 102 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da bir meşale yaktı. Bu meşaleyi söndürmemek ve sonsuza kadar taşımak başta gençlerimiz olmak hepimizin en temel görevi” dedi. İduğ, konuşmasını Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyarak tamamladı.

Klasik otomobillerle 19 Mayıs turu

Klasik otomobillerle kent turu

 

Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki programdan sonra İzmir Klasik Otomobilciler Derneği üyelerinin de katılımıyla kent turuna çıkıldı. Başkan Mustafa İduğ, bindiği klasik otomobilin üzerinden Bornovalılar’ı selamladı, bayramlarını kutladı. Vatandaşlar coşku dolu korteje ellerinde Türk Bayrakları ile yol kenarlarından ve evlerinin balkonlarından katıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kent turu yine aynı noktada son buldu.Klasik otomobillerle 19 Mayıs turuKlasik otomobillerle 19 Mayıs turu

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.