9 Eylül Bornova’da coşkuyla kutlanacak

9 Eylül Bornova’da coşkuyla kutlanacak
  • 7 Eylül 2020 10:34

Bornova’da 9 Eylül coşkusu, 30 Ağustos’ta olduğu gibi yine balkonlarda yaşanacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hazırlanan programda gündüz resmi törenler yapılacak. Akşam ise Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meclis üyeleri, bürokratlar ve muhtarların katılacağı kortej yürüyüşü düzenlenecek. Bornovalılar bu coşkuya evlerinin balkonlarından eşlik edecek.

Resmi törenler Şehitlik ve Belkahve’de

İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’ün 98. yıldönümü etkinlikleri saat 10:00’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki 9 Eylül Şehitliği’ne çelenk konulması ile başlayacak.  10:30’da Atatürk’ün İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş öncesi kente bakıp; “Bu şehre bir şey olacak diye çok korktum” sözünü dile getirdiği yer olan Belkahve’ye geçilecek. Bornova Belediyesi Ata Anı Evi’nin de bulunduğu Atatürk Anıtı önünde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiirler okunup, halk oyunları gösterileri sunulacak.

9 Eylül Bornova’da coşkuyla kutlanacak

19:22’de kortej yürüyüşü

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yapılacak olan sosyal mesafeli kortej yürüyüşü ise Çevre yolu Bornova Viyadükleri altından saat 19:22’de başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’nun yapacağı konuşma ile sona erecek.  Belediye bandosu eşiliğinde yapılacak kortejde belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve muhtarlar Başkan İduğ ile birlikte yürüyecek. Vatandaşlar coşkuya Bornova Belediyesi’nin dağıttığı bayraklarla evlerinin balkonlarından ortak olacak.

İzmir’in kurtuluşunun Bornova’dan başladığına dikkat çeken Başkan İduğ, “Bu özel günün 98. Yılını koronavirüs salgını nedeniyle yine alınan sağlık önlemleri çerçevesinde kutlayacağız. Bornovalılar olarak ayyıldızlı bayraklarımızla balkonlarımızda Büyük Önderimiz Atatürk’e ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimize nasıl sahip çıktığımızı herkese gösterelim” dedi.9 Eylül Bornova’da coşkuyla kutlanacak

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.