88. İEF’de “İzmir” buluşması

88. İEF’de “İzmir” buluşması
  • 12 Eylül 2019 09:12

Her yıl düzenlendiği dönemlerde kente büyük bir hareket katan İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir’e ışık tutan kitap yazarlarını Yüz Yüze Sohbetler kapsamında buluşturdu. İzmirim Kitap Dizisi yazarlarından oluşan “Kalpten Kalbe İzmir 30 yazar İzmir’i Semtleriyle Anlatıyor” söyleşisinde serinin çıkışını anlatan yazar Fergül Yücel, “Birbirimizin yaşadıklarını bilerek davranıp, kitaplar sayesinde aktarırsak bunları biz İzmir’de yaşayanlar olarak kenti daha yaşanır bir hale getirebiliriz. Kitaplarımızın böyle de bir misyonu var” dedi.

 
Son hızıyla devam eden, yüzbinleri Kültürpark’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından buluşturan 88. İzmir Enternasyonal Fuarı, herkese hitap etmeyi beşinci gününde de sürdürdü. Bu yıl ilk kez oluşturulan Kitap Sokağı ile birlikte gerçekleşen Yüz Yüze Sohbetler, birbirinden önemli isimleri İzmir’de ağırlıyor. İzmir’in ilçelerini anlatan İzmirim Kitap Dizisi yazarları, 88. İEF kapsamında okurlarıyla buluştu. Tacim Çiçek, Orhan Berent, Serra Menekay, Tayfur Göçmenoğlu, M. Salim Çetin, Sefa Taşkın, Hülya Deniz Ünal, Alpaslan Bilen – Ahmet Uhri, Cevdet Yüceer, Recai Şeyhoğlu, Hasan Turgul, Cevher Necip Onat, Güney Solak, Yıldız İlhan, Bedri Karayağmurlar, İlhan Soytürk, Semra Yeşil (Kadaifçioğlu), Tufan Erbarıştıran, Ertan Daş, Savaş Ünlü, Uğur Belger, Yasemin Yazıcı, Handan Gökçek, Pınar Fedakâr – İbrahim Eren Akçiçek, Batıgün Sarıkaya, Neslihan Perşembe, Yurdagül Bezirgan Arar, Pelin Böke, Alahattin Gürırmak, Ersin Doğer’den oluşan yazar kadrosu; Yüz Yüze Sohbetler’de kitaplarını anlatma fırsatı yakaladı.

Kitaplarımızın misyonu var
İzmirim Kitap Dizisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan yazar Fergül Yücel, yola 45 kitapla başladıklarını, bu yıl yeni basılan 30 kitapla 75’e ulaştıklarını belirtti. Yücel, “40 yıl öncesinden günümüze, kentte yaşayan insanların anılarından oluşan bir seri bu. Kent bizim evimizdir, yaşadığımız yerdir, sokağımız, çocukluğumuz, hatıralarımızdır. Sadece yazarlardan oluşan bir dizi değil bu. Kentte yaşayan çok farklı kesimlerden insan var. İzmir sadece Konak Alsancak değildir. İzmir Yeşilyurt, Mezarlıkbaşı, Yeşilova ve çevresindeki ilçelerle İzmir’dir. Burada yaşayan insanların hepsinin sahip çıktığı değerler var. Birbirimizin yaşadıklarını bilerek davranıp, kitaplar sayesinde aktarırsak bunları biz İzmir’de yaşayanlar olarak kenti daha yaşanır bir hale getirebiliriz. Kitaplarımızın böyle de bir misyonu var. Yaşadıklarımıza sahip çıkmadan; eşitlik, kardeşlik üzerine çok fazla laf söyleyemeyiz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

Yüz Yüze Sohbetler devam ediyor
Birçok önemli kalem, sevenleriyle Yüz Yüze Sohbetler’de buluşmaya devam ediyor. 11 Eylül’de (bugün) Varol Yaşaroğlu, Mahir Ünsal Eriş, 12 Eylül’de İhsan Eliaçık, Osman Balcıgil, Hüseyin Cengiz, 13 Eylül’de Ercan Kesal, 14 Eylül’de Murat Menteş – Hakan Karataş, 15 Eylül’de Canan Tan, Nilgün Bodur, Merdan Yanardağ okurlarıyla bir araya gelecek.

Ustalık eseriyle fuardaydı
İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde de perde hiç kapanmıyor. İEF, dünyada en çok oynanan tiyatro oyunu olan “Ferhangi Şeyler”e ev sahipliği yaptı. Türkiye dışında Londra, Washington, New York, Münich, Hamburg, Amsterdam ve Zurih başta olmak üzere değişik kentleri dolaşan ve iki binin üzerinde sergilenen oyun; fuar misafirleri tarafından büyük ilgi gördü. Biletinial.com üzerinden fuar öncesi satışa çıkan biletler, kısa süre içinde tükenmesiyle dikkat çekti.

88. İEF’de “İzmir” buluşması 88. İEF’de “İzmir” buluşması 88. İEF’de “İzmir” buluşması

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.