Bornova’da budama yapılan dallar geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor

Bornova’da budama yapılan dallar geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor
  • 18 Ocak 2021 11:39

Bornova Belediyesi ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı hale getirmek için ilçe genelinde yaptığı ağaç budama işlemlerininden çıkan atıkları  yeniden değerlendiriyor. Yol kenarlarında, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde bulunan kurumuş veya tehlike arz eden ağaçlardan çıkan dal ve yapraklar torf makinasıyla organik gübreye dönüştürülüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri tarafından budama işlemi yapılan ağaçlardan çıkan dallar torf makinesi ile öğütülüyor. Yongalanmış ürünler toprak yüzeyine serilerek ya da bir çukur içine gömülerek 1-1,5  sene kadar bekletilerek çürümesi sağlanıyor.  Bu yöntemle elde edilen doğal gübre bitkilerin köklerine uygulanarak sağlıklı büyümelerini sağlarken  yapraklarını  çoğaltarak görsel açıdan güzellik veriyor.

Bu yöntemle geri dönüşüme kazandırılan dallar ağaçlık alanlarda ve fidanlıklardaki bitki üretim yataklarında kullanılırken, belediyenin gübre alım maliyeti de düşürülerek tasarruf etmesi sağlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Geri dönüşümle elde ettiğimiz gübreyi ilçemizde bulunan park ve yeşil alanlara kullanıyoruz. Ayrıca budama sırasında elde edilen kalın odunları da yakacak olarak ihtiyaçlı vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz”dedi. Bornova’da budama yapılan dallar geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.