Bucalı gençler Buca razakısı ve Kırıklar kavununu dünyaya tanıttı

Buca’nın coğrafi işaretlerini bulmak için kırsalda araştırma başlatan Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi
öğrencileri, hazırladıkları sosyal sorumluluk projeyle Sırbistan’da gümüş ve bronz madalya kazandı.
Türkiye ve Buca’yı gururla temsil eden gençler, Buca’nın kendine has ürünleri razakı üzümü ve Kırıklar
kavununu dünyaya tanıtırken, bölge halkıyla yaptıkları görüşmelerle yerelde farkındalık yarattı.
Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğrencileri yeni projeleriyle Buca markasını dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Buca’nın coğrafi işaretlerini bulmak, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi hazırlayan öğrenciler, Sırbistan’da başarı elde etti.
Bucalı gençler Buca razakısı ve Kırıklar kavununu dünyaya tanıttı
BUCA’NIN ÜRÜNLERİ DÜNYAYA TANITILDI
Hazırladıkları projeyle Sırbistan Yetenekli Gençler Merkezi tarafından 14-15 Kasım 2020 tarihlerinde
organize edilen Uluslararası Sosyal Bilimler Genç Bilim İnsanları Konferansı’nda (ICYSS) Buca’yı ve Türkiye’yi temsil eden öğrenciler, Buca razakısı ve Kırıklar kavununu dünyaya tanıttı. 9 ülkeden, 67 araştırma projesiyle 83 öğrencinin finalist olarak katıldığı yarışmada Dilruba Sağır ve Toprak Asıg gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi, Çınar Ceviz ve Azra Karabağ ise bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.
Bucalı gençler Buca razakısı ve Kırıklar kavununu dünyaya tanıttı
TARIMSAL VERİMLİLİĞE KATKI
Kızılçullu öğrencileri, Kaynaklar ve Kırıklar bölgesinde yaptığı saha araştırmasında aldıkları toprak örnekleriyle laboratuvarda inceleme başlatmıştı. Toprağın pH değeri, tuzluluk oranı, kireç oranı, mineralleri ve elementlerini inceleyen gençler, Buca razakısı ve Kırıklar kavununun yetişebileceği en uygun şartların Kaynaklar ve Kırıklar bölgesi olduğunu tespit eden sosyal sorumluluk projesi hazırlamıştı.  Bucalı gençler Buca razakısı ve Kırıklar kavununu dünyaya tanıttı
Bu haber ilgini çekebilir ->  Belediye ve bina yöneticileri birlikte çalışacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.