Efsane Başkan Ali Ulvi Kiremitçiler’in adı ölümsüzleşti

Efsane Başkan Ali Ulvi Kiremitçiler’in adı ölümsüzleşti
  • 22 Ekim 2020 11:27

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü’nün efsane başkanlarından Ali Ulvi Kiremitçiler’in adını, Yalı Mahallesi’ndeki parkta ölümsüzleştirdi. Kiremitçiler’in 14. ölüm yıl dönümünde gerçekleştirilen isim verme töreninde, duygu dolu anlar yaşandı.

 

Babasının yazdığı şiiri okuyarak sevgi ve hasretini dile getiren kızı İdil Kiremitçiler Paşabeyoğlu “Biz babamın Karşıyaka sevgisi ve şiirleri ile büyüdük. Böyle bir günde sizlerle olmak çok anlamlı. Değerli Başkanımıza, büyüklerime teşekkür ediyorum. Babamızın ismini burada yaşatmak; yüreğimizin dışında onu burada görmek çok güzel” dedi.

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğindeki törene, Ali Ulvi Kiremitçiler’in ailesiyle birlikte; CHP Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Gürsel Erol, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, KSK’nin eski futbolcuları Ekrem Güçsav, Erdinç Ersarıoğlu, Günay Üçer, Yazar Okan Yüksel ve Sancar Maruflu, Yalı Mahalle Muhtarı Ahmet Şentürk, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

“ONLARIN ESERİ, BİZİM EMANETİMİZDİR”

Ali Ulvi Kiremitçiler’in Karşıyaka için çok büyük değer olduğunu ifade eden Başkan Tugay, “72 yıllık yaşamını Karşıyaka ve Kaf Sin Kaf’la bütünleştirmiş, aidiyet duygusunu ve duruşunu her adımda göstermiş, maddi ve manevi varlığını bu değerlere adayarak simgeleşmiş bir büyük değerden söz ediyoruz. O değerin adı Ali Ulvi Kiremitçiler’dir. İlgisizlik batağında kaybolmaya yüz tutmuş bir kulübün, yalnızca 14 kişiyle yapılabilen kongresinde başkan seçilen, aşkı ve hırsı ile neyin nasıl yapılacağına dair öngörülerini birleştiren ve düşmekten son anda kurtulan takımını şampiyonluğa taşıyan Kiremitçiler’den öğreneceğimiz çok şey var. Ali Ulvi Kiremitçiler’in adını taşıyan bu park, bize ve gelecek kuşaklara hem büyük bir tarihi, hem de onlara yakışmanın ve Kaf Sin Kaf’lı olmanın sorumluluğunu anımsatacaktır. Ali Ulvi Kiremitçiler’in değerli kişiliğinde, Kaf Sin Kaf efsanesini yaratmış, yaşatmış ve bizlere emanet etmiş büyüklerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Onlar ölümsüzdür, Kaf Sin Kaf onların eseri ve bizim büyük emanetimizdir” dedi. Başkan Tugay, Ali Ulvi Kiremitçiler’in ailesi adına eşi Sezgin Hanım’a çiçek takdim etti.

 

İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu “Ali Ulvi Kiremitçiler duygusal, vefakar, fedakar ve tabi ki cefakar bir adamdı. Kendi yaşamı ile ilgili hiçbir şey kaybetmemiş, ama kulübü uğruna çok şey kaybetmiştir. Ama hiçbir zaman da pişmanlık duymamıştır. O muhteşem insanlardan oluşan bir kadro kurmuştu. O bir hayat adamıydı, yaşamı çok severdi. Bu güzel yerde, bu güzel parka adını vererek onun daha çok yaşamasını sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay nezdinde tüm personele ve Karşıyaka Belediye Meclisi’ne, muhtarımıza ve Kiremitçiler’in ailesine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’

Efsane Başkan Ali Ulvi Kiremitçiler’in adı ölümsüzleşti

HEM KESESİNDEN HEM YÜREĞİNDEN VERDİ

Usta Yazar Okan Yüksel de konuşmasında şunları kaydetti: “Ali Ulvi Kiremitçiler Başkanımız, yürek dolusu sunumlarda bulundu Karşıyaka’ya ve Karşıyaka Spor Kulübü’ne… Nazım Hikmet, ‘Kesemde yoktu, yüreğimden verdim’ der… Ali Ulvi Kiremitçiler hem kesesinden verdi, hem yüreğinden verdi… Kesesinden verdiklerini kimse bilmedi ama yüreğinden verdiklerini 50 yıldır biz biliyoruz. Her insan ölür ama bazı insanlar vardır ki öldükten sonra da yaşarlar. Onlar için ölüm son söz değil, yorgunluk gidermektir sadece. Ali Ulvi Kiremitçiler Başkanımız da yorgunluk gideriyor. Ona buradan selamlarımı iletiyorum, ‘Merhaba’ diyorum.”

 

Karşıyaka’nın efsane kalecilerinden Ekrem Güçsav “Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize, Ali Ulvi Kiremitçiler’in adını çok geç olsa da bu güzel yerde yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yalı Mahalle Muhtarı Ahmet Şentürk de “Yalı Mahallesi 200 sokağı, 40 bin nüfusu ve yaklaşık 60 yeşil alanı ile Karşıyaka’mızın en büyük mahallelerinden birisi. Bugün bu güzel parkımıza Karşıyaka Spor Kulübü’ne en sıkıntılı dönemlerde başkanlık yapmış, güzel insan merhum Ali Ulvi Kiremitçiler’in ismini veriyoruz. Bugün onun ölüm yıl dönümü, kendisini rahmetle anıyorum. Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a, ekibine ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Efsane Başkan Ali Ulvi Kiremitçiler’in adı ölümsüzleşti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.