“En İyi Kentsel Yaşam Kalitesi Ödülü” Seferihisar’ın

“En İyi Kentsel Yaşam Kalitesi Ödülü” Seferihisar’ın
  • 19 Ekim 2020 11:19

Her yıl sonu gerçekleşen Cittaslow Uluslararası Genel Kurul toplantısı bu yıl 16-18 Ekim 2020 tarihlerinde, 1999 yılında Dünya’da ilk Citttaslow üyesi kent olan İtalya’nın Orvieto kentinde gerçekleşti.

2019 yılı sonu ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle bir çok kentin katılımını online olarak gerçekleştirdiği toplantıda, 30 ülkeden 265 kent Genel Kurul’da buluştu.

Toplantıda 2020 yılı içerisinde üyelik sertifikasını alan kentler ve yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların sunumları yapıldı.

Toplantı programında Cittaslow metropol ağından da bahsedilirken; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’in Cittaslow metropol ağına katılması ve metropol çalışmalarının İzmir’deki son durumu hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Ayrıca Cittaslow Genel Kurulu’nda her yıl Cittaslow genel merkez tarafından sunulan “En iyi Örnek Uygulamalar” proje yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Seferihisar Belediyesi’nin “Seyyar Market” projesi “En İyi Kentsel Yaşam Kalitesi” ödülünün sahibi oldu.

30 ülkeden 265 kentin üyesi olduğu Cittaslow ağında yarışmaya katılan projeler içerisinde “En İyi Kentsel Yaşam Kalitesi” ödülünü “Seyyar Market” projesiyle Seferihisar aldı. Ayrıca Seferihisar’ın dâhil olduğu proje ödülleri içerisinde 3 İtalya, 1 Hollanda, 1 Belçika ve 1 Polonya’dan yarışmaya katılan toplam 7 kent farklı kategorilerde ödüllerin sahibi oldu. “En İyi Kentsel Yaşam Kalitesi Ödülü” Seferihisar’ın

“Yerel üreticinin emekleri raflarda”

“Seyyar Market” projesi hakkında açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Yerel üreticilerimizin emeklerini raflara taşıdığımız Seyyar Market projemiz ile hem sağlıklı hem de ulaşılabilir ucuz gıdayı halkımızla buluşturuyoruz. Seyyar Market’te sadece gıda değil, zehirli kimyasallardan uzak olan temizlik ürünleri, doğal ham maddeden, uzun ömürlü ve ekolojik alternatif market ürünleri de yer alıyor. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden ciddi anlamda etkilenen 65 yaş üstü vatandaşlarımız için özellikle hayata geçirdiğimiz Seyyar Market uygulaması ile vatandaşlarımız evlerinden çıkmadan temel ihtiyaç ve market alışverişlerini gerçekleştirebiliyor. Belirli günlerde belirli mahallelerde dolaşan Seyyar Marketimiz Seferihisar’da girilmedik sokak bırakmıyor” dedi.

“En İyi Örnek Uygulamalar 2020” Ödülü Alan Kentler;

  1. İtalya Sant Angelo – Chioccila Orange Ödülü 2020
  2. İtalya Cisternino – Tarımsal, Turistik, Esnaf ve Sanatkârlara Dair Politikalar Ödülü 2020
  3. İtalya Tenzi – Misafirperverlik, Farkındalık ve Eğitim İçin Planlar Politikaları Ödülü 2020
  4. Türkiye Seferihisar – Kentsel Yaşam Kalitesi Politikaları Ödülü 2020
  5. Hollanda Valls – Enerji ve Çevre Politikaları Ödülü 2020
  6. Polonya – Goldap – Altyapı Politikalaları Ödülü 2020
  7. Belçika Chaudfontaine – Sosyal Uyum Politikaları Ödülü 2020“En İyi Kentsel Yaşam Kalitesi Ödülü” Seferihisar’ın

    CITTASLOW TÜRKİYE

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

Seferihisar 29 Kasım 2009 tarihinde merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow birliği tarafından, yaptığı başvuru değerlendirilerek Cittaslow ilan edilmiştir. 2020 yılı itibariyle Türkiye’de çeşitli bölgelerinde 18 kent bulunmaktadır.
Üye kentler Türkiye: Seferihisar, Akyaka, Eğirdir, Gökçeada, Gerze, Göynük, Halfeti, Mudurnu, Perşembe, Şavşat, Taraklı, Uzundere, Vize, Yalvaç, Yenipazar, Köyceğiz, Ahlat ve Güdül.​

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.