Bornova’da bağ bozumu bereketi

Bornova’da bağ bozumu bereketi
  • 14 Eylül 2020 11:25

Bornova Belediyesi’nin Çamiçi Mahallesi’ndeki 5 dönümlük Bornova Misket üzüm bağında hasat bereketi yaşandı. İlk makası vurarak hasadı başlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yaptığı açıklamada tarımsal üretimde bilimin ve planlamanın önemine dikkat çekerek her yıl üretim kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ünü Türkiye sınırlarını aşan ve uluslararası tarım literatüründe Bornova Misket Üzümü olarak bilinen üzümün hasadı Başkan İduğ’un katılımıyla başladı. Başkan İduğ misket üzümünün Bornova’nın önde gelen tarımsal değerlerinden biri olduğunu ifade ederek, “ Bornova misket üzümü üretiminin devam etmesi çok önemli. Kamil Okyay Sındır Başkanımız döneminde başlayan bu çalışmayla birlikte bu yılki hasat 4 tona ulaşmış vaziyette. Geçen yıla göre 1 tonluk bir artış söz konusu. Burada bilimsel bir çalışma var. Öte yandan dışarıdan danışmanlık desteği de alıyoruz” diye konuştu.

Başkan’dan yeni bağ müjdesi

Bornova Belediyesi bünyesinde yeni bir bağ kurmak üzere hazırlıklarda sona gelindiğini müjdeleyen Başkan İduğ, “Yakın zamanda yeni yerimize geçiyoruz. Tarımda bilimin ne kadar önemli olduğunu bu yılki yüzde 30’luk artışla birlikte hepimiz görmüş olduk. Bundan sonraki çalışmalarımız da bilimin ışığında devam edecek. Önümüzdeki yıllarda daha fazla artış hedefliyoruz” dedi.

2009 yılında faaliyeti geçen Çamiçi Mahallesi’ndeki bağda, misket üzümünün yaygınlaşması için fidan üretilerek vatandaşlara da dağıtılıyor. Bornova’da bağ bozumu bereketi

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.