Kaya’dan CHP’ye Karşı Atak

Kaya’dan CHP’ye Karşı Atak
  • 30 Mart 2016 13:12

İzmir’de günlerdir süren terör örgütüne destek olma suçlamaları AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın EGİAD Başkanı Seda Kaya’yı “HDP ağzıyla konuşuyor” çıkışıyla başlamıştı. Tartışma ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sıçramış ve Murat Bakan’la devam etmişti. Suçlamalarına en son Konak İlçe danışma kurulunda yaptığı konuşma ile devam eden AK Parti Milletvekili Mahmut Atila Kaya, “Muhalefeti takip ediyorsunuz, teröre ve terör yardakçılarına gölge olma kampanyasını tüm hızıyla sürdürüyorlar. CHP ve HDP bu işin başını çekiyor” dedi.

Kaya, Konak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın terörle ve terör örgütünün siyasi uzantılarıyla arasına mesafe koyamadığını söyledi.

Öte yandan Milletvekili Kaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da suçladı. Kaya, “Bugün Sema Pekdaş o makamdaysa, geçmişte söylediği onca ağır söze, tartışma yaratan birçok uygulamasına rağmen bizzat Sayın Aziz Kocaoğlu tarafından elinden tutulup aday gösterildiyse, işte bu CHP’nin geldiği durumun en büyük resmidir” diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın bu açıklamalarına geçtiğimiz gün CHP’den toplu açıklama gelmişti. Açıklama CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleşirken basın toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş katılmıştı.

“KONUŞABİLEN TEK KURUMUZ” Haberi için tıklayınız; https://www.gazeteege.com.tr/konusabilen-tek-kurumuz/

CHP’nin toplu açıklamasına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan cevap gecikmedi. Sosyal medya üzerinden CHP’lilere cevap veren Kaya “‘Sıradaki gelsin demiştik, hepsi sıralanmış” başlığı altında 19 paylaşım yaptı.

Kaya'dan CHP'ye Karşı Atak

Kaya’nın açıklaması şöyle;

Sayın Alaattin Yüksel, Gezi sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize hakaret eden Vandallara, nasıl para dağıttığınızı unutmadık. İzmir’de ve İzmir siyasetinde nezaketten bahsedecek en son insan sizsiniz.

Sayın Tacettin Bayır, başını HDP’nin çektiği sözde İzmir Barış Bloku’nun toplantısına katılıp, sonra nasıl çark ettiğinizi unutmadık.

Sayın Zeynep Altıok, Sayın .Aylin Nazlıaka’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün duvardan indirilen portresi iddiasını çözün, ondan sonra konuşalım…

Sayın Sema Pekdaş, KCK’nın gönüllü avukatlığını neden üstlendiğine dair garip ve anlaşılmaz bir savunmada bulunmuş. Hukuk Fakülteliyim.Teröristlerin avukatlığını üstlenip, teröre kılıf uyduracak bir duruşu okulumuzdaki akademisyenler bize öğretmedi. Herhalde vatana ihanet bildirisine imza atan (sözde) akademisyenlerden ders aldınız ki, KCK’yı savunabiliyorsunuz… PKK’nın şehir yapılanması KCK savunmasını yaparken de, Belediye Başkanlığınızda da terör yardakçılarına nasıl sahip çıktığınızı gördük. Belediyede Zatınızın görevlendirdiği bir çalışanınız, terör örgütüyle ilişkisi nedeniyle iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Öldürülen bir PKK’lı ile ilgili provokasyon gösterisine katılan bu zat, hangi anlayışla çalıştırılmıştır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Aybüke’den yaşıtlarına Menemen Oyun Köyü çağrısı

Sayın Aziz Kocaoğlu, HDP’ye barajı aştırmak için çok çalıştınız. HDP’lilerin parlamentoda bulunmasını çok istediniz. Bu sebeple, HDP’lilerin yaptığı her eylem ve gösterdiği her duruşa ortaksınız! Bu vebalden kurtulamazsınız, boşuna feveran etmeyin…

Terör bir bataklıktır. Kim bu bataklığı gölgelemeye çalışırsa içine düşer. İçine düştünüz, çıkamıyorsunuz, çırpınıyorsunuz… PKK’yı kınamaya yönelik tek bir laf edemiyorsunuz. Yine devleti ve güvenlik güçlerimizi eleştiriyorsunuz, bunu bugün bir kez daha gördük. HDP-PKK için o kadar sempatik hale geldiniz ki, elebaşları size her gün çağrı yapıyor. Vicdanınıza sesleniyorum, rahatsız değil misiniz? Benim öfkeli olduğumu söylüyorsunuz. Terörü kınamayıp, devlete ve güvenlik güçlerimize saldıranlara; Evet, daha da öfkeli olacağım. Cumhuriyetimizi kuran irade gibi sizi de, yerli ve milli bir duruşa, terörü cesaretlendiren davranışlardan ise vazgeçmeye davet ediyorum. Bizi bu konuda dinlemiyorsanız, bari Sayın  Deniz Baykal’ın çırpınışlarını dikkate alın. Sıradaki gelsin demiştik, sanırım herkes geldi…”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.