7 İşçi Hastanelik Oldu

7 İşçi Hastanelik Oldu
  • 20 Nisan 2016 11:01

lay, bugün saat 09.30 sıralarında, Çaybaşı Mahallesi’nde bulunan bir deri fabrikasında meydana geldi. Fabrikanın arıtma tesisinde bulunan çamurların biriktirildiği 2.5 metre derinliğindeki havuzda arıza meydana geldi. Bunun üzerine işçilerden biri, arızayı gidermek için havuza girdi. İçinde bir miktar çamur bulunan havuzda metan gazının biriktiğinden habersiz işçi, baygınlık geçirdi. Bunun üzerine 4 işçi, baygınlık geçiren arkadaşını kurtarmak için havuza girince onlar da metan gazından zehirlendi. Kurtarma çalışmasına katılan 2 işçi de havuzun başında metan gazından etkilenince zehirlenen personel sayısı 7’ye ulaştı.

Bunun üzerine fabrikadaki işçiler, AKS 110 ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine fabrikaya gelen AKS 110 ekipleri, havuz içinde ve başında baygın halde bulunan işçileri kurtardı. Zehirlenen 7 işçi, AKS 110 aracı ve ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan işçilerden durumu ciddi olan 2’si ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Öte yandan işçileri hastaneye götüren bir ambulans yolda maddi hasarlı kazaya karıştı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

FİRMA YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Yaşanan metan gazı zehirlenmesiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Sepiciler Çaybaşı Deri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepici imzalı açıklamada şöyle denildi: “Bugün sabah saatlerinde fabrikamız arıtma tesisi devir daim pompa odasında iş kazası yaşanmış olup, 4 işçimiz hafif 1 işçimiz ise ağır yaralanmıştır. İlk müdahale fabrikamız yetkili personelleri tarafından gerçekleştirildikten sonra, 112 acil servisi ile hastanelere ulaştırılmışlardır. Şirket yönetimimiz olayı yakından takip etmekte olup, kazaya yol açan  sebepler tespit edildikten sonra gerekli açıklamalar yapılacaktır.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler Aşık Veysel’deki Uçurtma Şenliği’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.