6 merkezde 250 dahi yetişiyor

6 merkezde 250 dahi yetişiyor
  • 5 Mart 2017 12:20

Konak Belediyesi’nin, ‘Her çocuk potansiyel bir dahidir’ fikrinden yola çıkarak hayata geçirdiği ‘Bizim Dahiler’ projesi ikinci yılında altı merkezde 250 çocuğa ulaştı.
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklar gözetilerek 2016 yılında uygulamaya geçirilen ‘Bizim Dahiler’ projesi gördüğü ilgi üzerine bu yıl daha fazla semt merkezinde yürütülmeye başlandı. Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu üyesi Türk Beyin Takımı işbirliğinde hayata geçirilen ve ilk mezunlarını geçen yıl veren proje bu dönem altı semt merkezinde, toplam 250 çocuğun katılımıyla yürütülüyor. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı İsmetpaşa, Gültepe, Basmane, Mersinli, Ballıkuyu ve Agora Semt Merkezleri’nde sürdürülen projeye 8-13 yaş aralığındaki çocuklar ücretsiz katılıyor.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞIYORLAR
10’ar kişilik 25 grup halinde haftada 2 saat uzman eğitmenler eşliğinde eğitimler alan çocuklar, kurslar sayesinde akıl yürütme ve problem çözme becerileri kazanıyor. Proje sayesinde çocukların sosyal, duygusal, gelişimleri güçlenirken, artan konsantrasyonları sayesinde de dikkat, hızlı düşünme ve çabuk karar alma, ileriyi görebilme ve strateji geliştirebilme yetenekleri artıyor. Eğitimleri veren eğitmenler, çocukların farklı problemler karşısında alternatif çözümler üretip farklı stratejiler geliştirmeyi öğrendiğini, zekâ potansiyellerinin farkına varırken, olumsuz tutum ve kötü alışkanlıklardan da uzak kaldıklarını söyledi.
YARIŞMALAR DÜZENLENECEK
Her hafta bilimsel deneyler de yaparak çocukları bilime yönlendirmeyi amaçlayan eğitmenler, hafta zeka oyunlarının yanı sıra deney çalışmaları da yaptırıyor. Öğrencilerden de basit buluşlar yapmalarını isteyen eğitmenler, düzenlenecek bir sergi ile çalışmalara başladıklarını dile getirdiler. Motivasyonu artırmaya yönelik ‘Akıl Oyunları Yarışması’ da düzenleneceği belirtilirken, projede yer alan çocuklar da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da derslerin çok keyifli geçtiğini, pek çok yeni bilgi öğrendiklerini söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca Belediyesi’nden çocuklara 23 Nisan hediyesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.