6. Germiyan Festivali “Ekmek Yarışması” ile sona erdi.

6. Germiyan Festivali “Ekmek Yarışması” ile sona erdi.
  • 14 Ekim 2019 13:04

Birbirinden güzel ve lezzetli yöresel ekşi mayalı “Ekmek Yarışması’nda” dereceye girenlere ödüllerini veren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çok güzel bir festivalimizi daha tamamladık. Festivalimize katkı koyan, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Her zaman Germiyan’ımızın yanındayız ve yanında olacağız” dedi.

 

 

6. Germiyan Festivali renkli görüntülerle sona erdi. 12-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen festival kapsamında yerli üreticilerin ürünlerini sergilediği stantlar açıldı. Festival kapsamında sergiden söyleşi ve atölyeye kadar birçok etkinlik düzenlendi. Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilen etkinlikleri izlemeye Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Germiyan Mahalle Muhtarı Işık Kaya, Çeşme Ziraat Odası Başkanı Yüksek Mühendis Süleyman Özer, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

6. Germiyan Festivali “Ekmek Yarışması” ile sona erdi.

Festivalin ikinci gününde Eski Un Değirmeni’nde, Şükran Tümer tarafından “Lavanta Kokulu Kâğıtlar” atölyesi gerçekleştirildi. Kâğıt Sanatı’nda geri dönüşüme vurgu yapılarak, geleneksel kâğıt yapımı teknikleri ile günümüz tekniklerinin harmanlandığı, kâğıt ip gibi doğal malzemeler ve renklendiriciler kullanılarak gerçekleştirilen “Lavanta Kokulu Kağıtlar” atölyesi ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Ardından Atam Cafe’de, festival ziyaretçileri tarafından merakla izlenen “Pirinçli Germiyan Mantısı” atölyesi gerçekleştirildi. Yöreye özgü mantıyı en iyi yapanlardan biri olan Funda Üskül Pirinçli Germiyan Mantısı’nın yapımını ve inceliklerini katılımcılarla paylaştıktan sonra tadımı için ziyaretçilere ikram etti.

6. Germiyan Festivali “Ekmek Yarışması” ile sona erdi.

Birbirinden lezzetli ekmekler yarıştı

6. Germiyan Festivali’nin ikinci gününde Geleneksel Ekmek Yarışması düzenlendi. Birbirinden güzel ve lezzetli ekmeklerin yarıştığı yarışmada Jüri Üyeliğini Prof. Dr. Artun Ünsal, Gökçen Adar, Şamil Akşit, Özay Dinç, Orhan Ünal ve Reşat Akbaykal oluşturdu.

Yöreye özgü ekşi mayalı ekmeklerin yarıştığı yarışmada Bülent Kandırmış birinci, Suna Sarı ikinci, Hazal Kaya ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin verdi.

6. Germiyan Festivali “Ekmek Yarışması” ile sona erdi.

“Her zaman Germiyan’ımızın yanındayız”

Başkan Oran, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çok güzel bir festivalimizi daha tamamladık. Geleneksel değerlerin ve yerel lezzetlerin öne çıkarılması için çalışmaya devam edeceğiz. Germiyanlı vatandaşlarımızı, özellikle ev hanımlarımızı evlerinden çıkararak üretime kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu festivalde ürettikleri ürünleri ve yerel lezzetlerini stantlarda sergileyerek bölgeye canlılık kazandırdıklarını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Festivalimize katkı koyan, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu değerlerimizi koruyup, üzerine koyarak festivallerimizi yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Daha mutlu, daha güzel, daha fazla değerlerini koruyan bir Çeşme için biz hep beraberiz. Her zaman Germiyan’ımızın yanındayız ve yanında olacağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

6. Germiyan Festivali “Ekmek Yarışması” ile sona erdi. 6. Germiyan Festivali “Ekmek Yarışması” ile sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.