Ak Partide flaş gelişme

Ak Partide flaş gelişme
  • 3 Temmuz 2019 09:53

AK Parti İzmir’de ilk defa İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin döneminde il yönetim kurulu toplantısı ilçelere taşırken, uygulamanın ilk durağı olan Bergama’da teşkilat buluşmasından 1 gün sonra flaş bir gelişme yaşandı.

AK Parti Bergama İlçe Başkanı Güven Yakar görevinden istifa etti. İlçede 31 Mart’ta yapılan seçimlerde zafer kazanılarak yerel iktidarın Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) alınmasına rağmen Yakar’ın Belediye Başkanı Hakan Koştu ile uyum sağlayamadığı ve istifa kararını bu anlaşmazlık nedeniyle aldığı ileri sürüldü.
Ak Partide flaş gelişme

Yakar kararıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Değerli dostlar, 2011 yılından bu yana Bergama Ak Parti İlçe Teşkilatında Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı olarak Raşit Ürper, Mustafa Durmaz ve Hakan Koştu olmak üzere üç Farklı İlçe Başkanımız ile birlikte Çalıştım.

Birkaç yıl öncede İlçe Başkanlığı teklif edilmesine rağmen işlerimin yoğunluğu dolayısıyla kabul etmemiştim.

Ancak 25 Yıllık arkadaşım AK Parti İlçe Başkanı Hakan Koştu 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Bergama Belediye Başkan adayı olunca ilçe Başkanlığı bana teklif edildi.

Parti teşkilatımızda yapılan hem Temayül sonuçları hem de arkadaşlarımızın ısrarı sonucu Ankara’ya davete icabet ettim.

Genel Merkezde yaptığımız görüşmede Bergama İlçe Başkanlığını seçim sürecince almak şartıyla kabul etmiştim. Seçim sonuçları ne olursa olsun uzun süre ilçe Başkanlığına devam edemeyeceğimi de özellikle söylemiştim.

Hülasa ilçe Başkanlığının çok yoğun bir mesai istemesi ve benim de işlerimin yoğunluğu nedeniyle Bugün AK Parti Bergama İlçe Başkanlığı’ndan istifa ettim. Taze kan, genç arkadaşların önünü açmanın da partimize faydası olacağına inanıyorum.

AK Parti İlçe Başkanlığı’nda 8 yıldır birlikte çalıştığım Hem Ana kademe hem Gençlik Kolları ve hem de Kadın Kollarında görev yapan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Bugün itibariyle Bergama Belediyesi Ak Parti belediyeciliğiyle tanışmıştır. Ben kendi adıma misyonumu tamamladığıma inanıyorum.

Bundan sonra Bergama Belediye Başkanımız Hakan Koştu ve ekibine başarılar diliyorum.

Tüm destek veren kardeşlerime, AK Parti’ye gönül veren emek veren teşkilat mensuplarımıza selam ve saygılar sunuyorum.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.