5 yıldır kaderine terk edilen tarihi alan kiralığa çıkarıldı

5 yıldır kaderine terk edilen tarihi alan kiralığa çıkarıldı
  • 6 Mayıs 2021 11:08

İzmir’in Konak ilçesindeki 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi için 2016 yılında yap-işlet-devret modeliyle çalışmalara başlanmış, iş makineleriyle yapılan kazı çalışmaları sırasında binanın zemininde tarihi kalıntılara rastlanılmış ve 3’üncü derece arkeolojik sit alanında kalan bölgede inşaat çalışmaları durdurulmuştu.

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonunda Roma dönemine ait liman, hamam yapısı olduğu düşünülen kalıntılar ortaya çıkarılmıştı. Bu bölgedeki tarihi kalıntıların tümünün ortaya çıkarılabilmesi için Müze Müdürlüğü’nün uygun göreceği teknik ve yöntemlerle sondaj çalışmalarına parsel bütününde devam edilmesi kararı alınmıştı. Ancak ‘mutlak korunması gerekli alan’ olarak değerlendirilen tarihi alanda gerekli çalışmalar aradan geçen yıllara rağmen ilerleyemedi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 5 yıldır korumasız kalan 3 bin 574 metrekarelik tarihi alanı restorasyon veya onarım karşılığında 35 yıllığına kiralama kararı aldı. Tarihi alana 14 milyon 966 bin 52 TL fiyat biçildi.

Konuyu birçok kez hem Meclis’in hem kamuoyunun gündemine getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir kez daha Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sorular yöneltti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK’TA ÇALIŞMALAR BÜYÜKŞEHİR İŞ BİRLİĞİ İLE HIZ KAZANDI
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.