5 Ülkeden 21 Genç Buca’yı Keşfedecek

5 Ülkeden 21 Genç Buca’yı Keşfedecek
  • 12 Ağustos 2021 15:58

 BUCA Belediyesi, Dünyanın En Büyük Gençlik Organizasyonu olan ’in İzmir şubesi ile yaptığı iş birliğiyle 5 ülkeden 21 genci misafir ediyor. Yaklaşık bir buçuk ay boyunca karış karış Buca’yı keşfederek eğitimler alacak gençler, üretecekleri içerikler ile Buca’mıza katkı sağlayacak

Kentimizi geliştirmek ve canlandırmak için hayata geçirilen projelerle 5 farklı ülkeden Değişim Katılımcısı gencin rotasını kente çeviren Buca Belediyesi, yeni bir projeye için daha harekete geçti. Buca Belediyesi iştiraki Bucamar ve AIESEC İzmir Şubesi ile haziran ayında imzalanan iş birliği kapsamında, dünyanın farklı ülkelerinden 21 genç yabancı öğrenci Buca’ya geldi AIESEC’li gençler ilk günkü eğitimde Gazeteci Yazar Tayfur Göçmenoğlu’nun Buca Tarihi, Levanten Kültürü söyleşisi, Fotoğraf Sanatçısı Cahide Süslü’nün Temel Fotoğrafçılık Eğitimi ve Gazeteci ve Seyahat Yazarı Ahmet Buğra Tokmakoğlu’nun Seyahat Kültürü ve Dijital İçerik konulu sunumunu izledi.

5 Ülkeden 21 Genç Buca’yı Keşfedecek

5 ÜLKEDEN 21 GENÇ
Tunus, İtalya, Portekiz, Ukrayna, Rusya’dan Buca’ya gelen 21 değişim katılımcısı genç Yaşanabilir Buca Derneği ve Köstem Vakfı merkezinde 1 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde proje çalışması yapacak. Proje ile gençler derneğin çalışma alanları üzerindeki etkisini genişletmesi ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olması için uluslararası yetenekler sağlayacak.

BUCA’YI KEŞFEDİP İÇERİK ÜRETECEKLER
Gençler her gün 10.00-12.00 arasında dernek merkezinde farklı konularda eğitim alacak, öğleden sonra ise Buca’nın sürdürülebilirliği, tanıması açısından, vakfın gerekli gördüğü yerleri gezecek, fotoğraflarını çekecek, bina yapılarını kontrol edecek. Keşif turlarının ardından öğrenciler, Buca’ya yönelik içerikler üretip Buca’yı Keşfet web sitesine katkı sağlayacak. Gençler medya içeriği üretmenin yanı sıra, şehirleri ve insan yerleşimlerini kapsayıcı, güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir kılmak ilkesine yönelik proje üretecek. Proje kapsamında 6 Eylül’de fotoğraf sergisi 10 Eylül’de ise Bucamar Konferans Salonu’nda proje sunumu yapılacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.