49 çift 90. yılda evlendi

49 çift 90. yılda evlendi
  • 5 Ekim 2016 08:27

Konak Belediyesi Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 90. yılında maddi imkansızlıklar yüzünden evlenemeyen ya da nikah kıyamayan 49 çift için toplu nikah töreni düzenledi. Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen törende mutluluklarını ‘resmileştiren’ çiftler arasında iki de Suriyeli çift vardı.

Toplu nikah törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, nikah kıyan çiftlerin yakınları ve Konak Belediyesi çalışanlarından oluşan kalabalık bir davetli gurubu katıldı. Mutlulukları gözlerinden okunan çiftlerin nikahlarını Başkan Sema Pekdaş kıyarken, nikah şahitliklerini de belediye meclis üyeleri ve muhtarlar yaptı. Birlikteliklerini resmileştiren çiftlerin yanı sıra yeni evlenen çiftler de kıyılan nikahın ardından evlilik cüzdanlarını Başkan Pekdaş’ın elinden aldı.

49 çift 90. yılda evlendi

EN BÜYÜK HUKUK DEVRİMİ

Törende konuşan Başkan Pekdaş, 4 Ekim 1926’da kabul edilen Medeni Kanun’un aile birliğinin oluşmasını, kadının birey olarak toplumda kabul görmesini sağladığını söyledi. Pekdaş, “Cumhuriyet bir hukuk devrimi ile kuruldu ve bu hukuk devriminin yaptığı en önemli işlerden birisi de Medeni Kanun’un kabulünü sağlamakla gerçekleşti. Böylece kadınlar, toplumun her alanında, toplumsal ve siyasal alanda eşit haklara sahip hale geldiler. Bu nedenle ben belediye başkanıyım, bu nedenle kadın meclis üyelerimiz var, kadın muhtarlarımız ve kadın yöneticilerimiz var” dedi.

ATATÜRK’E MİNNET BORÇLUYUZ

Konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnetlerini sunan Pekdaş, “Toplumun yarısı olan kadınların farklı bir fikri olmaksızın, onların katılımını sağlamaksızın bir toplumun gelişmesi sağlanamaz. Dolayısıyla kadın, erkek beraber hayatı ürettiğimiz gibi sosyal yaşamı, siyasal yaşamı da birlikte üretmemiz gerekiyor. Bunun ilk adımı da bu eşitliği sağlamaktı. Bu nedenle hukukun üstünlüğünün, birey özgürlüğünün ve diğer özgürlüklerin esas olduğu bir yönetim getirdiği için de Büyük Atatürk’e minnet borçluyuz” diye konuştu. Başkan Pekdaş, konuşmasının sonunda nikah törenine katılan tüm çiftlere mutluluklar dileyerek, Atatürk ilkelerine bağlı, demokrasiye inanan bireyler yetiştirmelerini istedi. 49 çiftin evliliklerini resmileştirdiği tören sonunda pasta kesimi gerçekleşti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay: Köy Enstitüleri benim için aydınlık demek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.