4 bin öğrenciye hayvan sevgisi eğitimi

4 bin öğrenciye hayvan sevgisi eğitimi
  • 24 Şubat 2017 10:53

Konak Belediyesi çocuklara hayvan sevgisini erken yaşta aşılamak için okullara giderek öğrencilere eğitim seminerleri veriyor. Üç yıldır devam eden proje ile Konak’taki yaklaşık 4 bin çocuk hayvanların korunması ve beslenmesi konularında bilinçlendirici eğitimler aldı. 

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü düzenli olarak ilçede bulunan ilköğretim okullarına giderek hayvanlara karşı nasıl davranılması gerektiği konusunda öğrencilere eğitimler veriyor.  Düzenlenen seminerlerde evcil veya sokak hayvanlarını beslerken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve onlara nasıl yaklaşılması konuları anlatılıyor. Üç yıldır devam eden ve yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaşan eğitim seminerleri kapsamında son olarak Gültepe semtinde buluna Esentepe İlköğretim Okulu’nda eğitim gören minik öğrencilere eğitim verildi.  

SOKAĞA TERKETMEYİN 

Çocuklara hayvan sevgisini erken yaşta aşılamak amacıyla düzenlenen seminerde Veteriner Ömer Şimşek, öğrencilere bilgilendirmeler yaptı. Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Şimşek, “Hayvan sahiplenmenin sorumluluğu büyüktür. Bakımını yapamayacaksanız, aşılarını yaptıramayacaksanız hayvan sahiplenmeyin. Çünkü evde yaşamaya alışan hayvanlar sokakta yaşayamazlar. Sahiplendiğiniz hayvanları sokaklara bırakmayın, hayatlarını tehlikeye atmayın” dedi. Şimşek, evcil hayvanların da belediyelerin veterinerlik müdürlüklerine mutlaka kayıtların yaptırılması gerektiğini belirtti.  

ÜCRETSİZ HİKAYE KİTABI  

Seminerde anlatılanları son derece dikkatle dinleyen minik öğrenciler konuşmanın sonunda merak ettikleri konularda sorular da sordu. Keyifli geçen etkinliğin ardından öğrencilere hayvan sevgisi, sorumluluğu konusunda önemli bilgiler veren hikaye kitapları ile üzerinde Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün telefonlarının yazılı olduğu magnet ve mini not defterleri hediye edildi. Öğrencilere sokak hayvanlarına yönelik her türlü sağlık işlemi için Konak Belediyesi’nin 0232 45940 11 ve 4592410 numaralı telefon numarasından Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne ulaşabilecekleri de söylendi. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.