28 Şubat’ın Yıl Dönümünde Anayasa Darbesi

28 Şubat’ın Yıl Dönümünde Anayasa Darbesi
  • 28 Şubat 2016 17:44

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesiyle ilgili yaptığı “Anayasa’nın kararına uymuyorum” açıklamasını 28 Şubat’ın yıl dönümünde Anayasa darbesi olarak değerlendirdi.

Afrika yolculuğu öncesi açıklama yapan Erdoğan’ın “Yola çıkıyorum, ortalık biraz daha çalkalanabilir” ifadelerinin de alenen tehdit olduğunu belirten Çam, “Anayasa Mahkemesinin kararına saygı duymayan ve verdiği karara uymayan bir Cumhurbaşkanı, alt mahkemeyi direnmemekle suçluyor ve mahkemelerin kararlarına direk etki edebilecek sözlerle her zaman yaptığı gibi Anayasayı çiğniyor. Ama bu kez çizmeyi aştı. 28 Şubat’ın yıl dönümünde bu yaptığı resmen Anayasa darbesidir. Suç işlemiştir ve hukuk devletine yakışır biçimde gerekenin yapılması gerekmektedir. Ben yokum söylediklerimle hareket edin ve gerekeni yapın demek en üst mahkeme olan Anayasa mahkemesi başta olmak üzere hukukun gözüne çomak sokarak yok saymaktır. Bugün Anayasal bir darbe girişiminde bulunan Cumhurbaşkanı derhal istifa etmelidir!” dedi.

‘EYY ERDOĞAN ADALET BİR GÜN SANA DA LAZIM OLACAK!’

Erdoğan’ın 1999 yılında cezaevine giderken yaptığı konuşmada ‘iyi hukukçulara sesleniyorum, ben ödevimi yapmaya gidiyorum siz de ödevinizi iyi yapın’ dediğini hatırlatan Çam, “Hukuku yönlendirmeye taa o zamandan başlamış, verilen kararın ucu kendisine dokununca adalet savunuculuğuna soyunmuştu. Erdem Gül ve Can Dündar cezaevine girerken de ‘herkes hukuka saygı duymalı’ demişti. O zaman adama ‘güçlü olduğun dönemde tiran, zayıf olduğun dönemde hukuk sanatı yaparsan kimseyi hukuka savunduğuna inandıramazsın’ demezler mi? Hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı Anayasal bir ilkedir ama Anayasayı tanımayan bir diktatör olarak seni tarih unutmayacak. Ve Eyy Erdoğan, 28 Şubat’ın öcünü alma girişimi olarak bugün Anayasa darbesi gerçekleştiren sözlerin sahibi olarak da adalet bir gün sana da lazım olacak!”​

Bu haber ilgini çekebilir ->  MALİ HİZMET KALİTESİNDE YÜKSELİŞ: FİLİZ BAŞKAN MALİ TABLOYU AÇIKLADI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.