25 yıl sonra efsane geri dönüyor!

25 yıl sonra efsane geri dönüyor!
  • 29 Ağustos 2019 10:02

Çeşme Festivali 25 yıl sonra geri dönüyor. “Ege’nin İki Yakası” teması ile yeniden hayata geçen Çeşme Festivali Basın Toplantısı Ilıca Otel’de gerçekleştirildi. Yıllar önce Çeşme Festivali’nde rehberlik yaptığı dönemlerdeki kartı ile sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Lara Fabian’ın adresini verdiği kağıdı ve Georges Moustaki’nin kendisine yazdığı mektubu göstererek, “Bir mavi büyü ile birbirine bağlanmış, ortak kaderleri, zengin kültürleri ile iki güzel milletin Çeşme’deki buluşması olan Çeşme Festivali’ni 25 yıl sonra hayata geçirmek benim için tarif edilemez bir heyecan ve mutluluk” dedi.

25 yıl sonra efsane geri dönüyor!

1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, ülkemizin efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali, “Müzik & Kültür Duraklarıyla” yeniden hayata geçiyor.

Bu yıl 18-22 Eylül tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından yeniden hayat bulacak olan Çeşme Festivali, Çeşme Yarımadası’nda büyük bir heyecanla ve zengin bir programla gerçekleşiyor.

‘Ege’nin İki Yakası’ teması ile birbirinden değerli isimlerin ve grupların sahne alacağı festival, tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yapıyor olacak. Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Çiftlikköy ve Reisdere gibi Çeşme’nin en özel beldelerinde gün boyu devam eden etkinlikleri takiben her akşam ünlü isimlerin yer aldığı dev bir konser yer alıyor.

 

Dünyaca ünlü sanatçılar Çeşme’de buluşacak

Ege’nin karşı kıyılarından da esintiler bulunan 5 günlük programda Yunanistan’dan gelen Eleftheria Arvanitaki, Solon Lekkas gibi müzik grupları, Maria Ekmekçioğlu, Georgia Kofinas gibi ünlü şeflerin yemek atölyeleri yer alıyor. Festivalde ayrıca Sunay Akın ile Ege öykülerinden, Hüsnü Şenlendirici ile halk dansları topluluğu gösterisine, Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Zorba’ gösterisinden, Yeni Türkü konserine kadar tüm etkinliklere ücretsiz olarak katılmak mümkün.

 

Ege’nin İki Yakası buluşuyor

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, özlemle anılan ‘Çeşme Festivali’ni yeniden canlandırmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söylüyor: “Çeşme Yarımadamız için yeniden değer yaratarak müzik ve kültürün başrolde olduğu uluslararası bir festival için yola koyulduk. İlk yılın teması olan ‘Ege’nin İki Yakası’ sayesinde yerel kültürümüz ve değerlerimizle halkımızı kucaklayıp birleştirerek öz kültürümüze sahip çıkacağız; ayrıca Yunanistan’dan gelecek müzisyenler ve aşçıları ağırlayacağız. Çeşme’nin tarih, müzik, dans ve yemek kültürlerini hem yerel halkımıza hem de misafirlerimize yaşatmanın keyfini hep birlikte yaşayacağız”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

 25 yıl sonra efsane geri dönüyor!

 

“Ölümsüz dostluk köprüleri kuracağız”

Çeşme Festivali ile bölgenin en güzel zamanı olan Eylül ayında bölgeyi, kültür ve sanat destinasyonu haline getirmek olduğunun da altını çizen Ekrem Oran, “Eylül ayının en güzel zamanında gerçekleşecek olan festival tüm sanatseverleri, bölgenin en güzel mevsiminde, kültür ve sanatla buluşmaya davet ediyor” dedi.

 

Basın toplantısındaki konuşmasında; nezaketi ve şair kişiliği ile Türk siyasi hayatında yeri doldurulamayacak olan Merhum Başbakanımız, halkın onu bağrına bastığı ismiyle Kara Oğlan, Bülent Ecevit’in 1947 yılında kaleme aldığı Türk – Yunan şiirinin;

 

aramızda bir mavi büyü

bir sıcak deniz

kıyılarında birbirinden güzel iki milletiz

 

bizimle dirilecek bir gün

Ege’nin altın çağı

yanıp yarının ateşinden

eskinin ocağı

 

dizelerini okuyarak, “Ege’nin Altın Çağı’nın dirilmesine, dostluğumuzun ve ticari ilişkilerimizin pekişmesinde etkisi olacağına yürekten inanıyoruz” dedi. Başkan Oran, Sakız Çeşme Feribotları, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve Çeşme Esnaf Odası’ na (ÇESO) bağlı tüm otellerde % 50 konaklama imkanını da müjdeledi.

Basın toplantısının ardından Café Aman İstanbul’un solisti Stelyo Berber, Kırıka’nın solisti Salih Nâzım Peker, Şinadika’nın solisti Antonia Persidou’nun birlikte hazırladığı özel performansı ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

8 bin yıllık yerleşimin izleri, bugüne kadar ev sahipliği yaptığı İyon, Lydia, Pers, Pergamon Krallığı, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi sayısız medeniyetleri ile zengin kültürüne tanıklık edeceğiniz; tarih, sanat ve lezzet dolu bir keşif yolculuğu, Çeşme Festivali’nde sizleri bekliyor.

25 yıl sonra efsane geri dönüyor!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.