“23 Nisan bağımsızlıktır!”

“23 Nisan bağımsızlıktır!”
  • 23 Nisan 2016 09:00

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının yasaklanmasını sert bir dille eleştirdi.

Sındır, “güneşi balçıkla sıvayamazsınız, ulusal günlerimizin anlam ve önemini yok etmenize milletimiz asla izin vermez. Bayramımızı, ulusal egemenliğimizi, aziz şehitlerimiz ve şehit çocuklarımız için halkımızla birlikte kutlayacağız” dedi.

“23 NİSAN’IN NE ANLAMA GELDİĞİNİ DAHİ BİLMİYORLAR!”
AK Parti iktidarının amaca giden her yolu mubah sayan bir anlayışta olduğunu ifade eden Sındır, “Bağımsızlığımızın, milletimizin egemenliğinin, hukuka saygının, laik ve demokratik değerlerin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 96. Açılış Yılı coşkusunu yaşıyoruz. Bağımsızlığa, demokrasiye ve özgürlüğe olan inancımız, önce millet ve memleket sevdamız ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı halkımızla birlikte kutlayacağız. Ne yazık ki iktidar milli bayramlarımızı kutlatmamak için elinden geleni yapmaktan geri durmuyor. Çünkü iktidar 23 Nisan’ın ne olduğunu ne anlama dahi geldiğini bilmiyor. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren şehit ailelerini, şehit çocuklarını sahiplenmek, eğitimleri için gerekli yardımı sağlamak için de kutlandı. Bunu yapan Himaye-i Etfal Cemiyetiydi. Cumhuriyetin daha 10. Yılına gelinmeden yardım eli uzanan şehit çocuklarımızın sayısı 300 binlere ulaştı. Dünyada çocuklara atfedilen ilk ve tek ulusal bayramdır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımız” dedi.

“MİLLİ DEĞERLERİMİZİ UNUTTURMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Savaşın bütün acımasızlığıyla coğrafyamızı sarmaladığını, bunun da en çok çocukları vurduğunu ifade eden Sındır, “Bugün özgür ve bağımsız bir ülkede yaşıyorsak bu vatan ve hürriyet uğruna ölebilme kabiliyetine sahip şehitlerimizin sayesindedir. Bu anlamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; milletimizin iradesini oluşturan Meclis’imizi, parlamenter demokrasimizi yok sayan, itibarsızlaştırmaya kalkışan, kendi arzularını milletimize dayatmaya çalışan zihniyete karşı milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gençlerimiz görevlerini biliyor, kadınlarımız görevlerini biliyor, bizler aydınlık ve bağımsız Türkiye’yi yeniden inşa etmek için mücadele etmekten geri durmayacağız. Milli değerlerimizi unutturmanıza izin vermeyeceğiz. Her zamankinden daha güçlü al bayrağımızla yine alanlarda olacağız” dedi.

“MECLİSİ’MİZ MİLLET ÇATISI ALTINDA KARDEŞÇE YAŞAMALARININ GÜVENCESİDİR”
Atatürk’ün 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik günü ilan ederek, çocuklara emanet ettiğini vurgulayan Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı, “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının öncülüğünde 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile egemenlik; saltanattan millete geçmiştir. Meclis’imiz, siyasi bir bilinç ve siyasi bir dayanışma ile her kökenden insanlarımızın millet çatısı altında kardeşçe yaşamalarının güvencesidir. Bu yüzden kirli zihniyetinizi milli bayramlarımızdan çekiniz. Eğer ulusal bayramlarımızı kutlamamızı yasaklarsanız, bu günler artık yurtseverler için mücadele günüdür, direniş günüdür. 23 Nisan’ın 96. Yıldönümü kutlamak, TBMM’nin ve ulusal egemenliğin onurunu korumak adına yapılabilecek en anlamlı kutlamadır. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimize kutlu olsun.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.