2022 İZMİR YILI OLSUN

Necati Bahçeci

Gsm ; 0 505 545 44 33
  • 10 Eylül 2021 17:09

2022 İZMİR YILI OLSUN2022 İZMİR YILI OLSUN

İzmir’in kurtuluşunun 99’ncu yılı, pandemi gölgesinde değişik etkinliklerle kutlandı. İzmirli coşkulu ama program yapanlar için aynı şey söylenmiyor. 100’ncü yılda böyle olmaması isteniyor. Hatta bu yıldan 2022’nin İZMİR YILI olacağı açıklanmalıydı.

Öyle ki; 100.yıl etkinlik programının taslağı bile şekillenmeliydi. Sempozyumlar, paneller, tanıtımlar ve benzer kutlama etkinlikleri için çağrılar yapılmalıydı. Bir kurtuluş sadece eğlencelerden ibaret değildir.
(Not: İzmir Yılı, yazımı daha önce yazmıştım. Musavvat Dervişoğlu’nun benzer açıklamaları ile ilişkilendirilmemesini isterim. Fakat, O’nun da böyle düşünmesine sevindim.)

CHP’NİN YEREL MEDYA DESTEĞİ NEREDE?

CHP, ‘yerel medyaya destek verilmeli’ şeklinde sürekli açıklamalarda bulunur. Eyvallah da; 9 Eylül kutlamalarına ilişkin İzmir’in yerel haber sitelerinde bir reklam, tanıtım göremedim. Destek dediğiniz işler arasında reklam vermek de vardır. Çok değil, mesela Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle mesajı; ‘yaşanılan sorun ve sıkıntıların farkındayız, her zaman basının destekçisi olmaya devam edeceğiz.’ yönündeydi.

Doğrusu 9 Eylül kutlamalarına ilişkin bir tek AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin reklamlarını gördüm. İyi de yapmış. Gözümden kaçmadıysa tüm yerel haber sitelerinde yayınlanmış.

SOYER TARIM BAKANI OLSUN

Geçen yazımda, ‘Tunç Soyer Cumhurbaşkanı adayı olsun mu?’ diye sormuştum. Gelen mesajlarda, ‘olmasın diyenler’ çoğunluktaydı. Ama, bazılarına göre Soyer, Seferihisar’dan bu yana tarım ve üreticilik anlamda önemli şeyler başardığı için yeni kurulacak hükümette Tarım Bakanı olarak görev almalı.

Gerçekten, tarım ve üretim konusunda başta eşi Neptün hanım olmak üzere danışmanı Dr. Güven Eken de Soyer’den etkilenmiş olacaklar ki, bu yolda yürüyorlar. Hatta, geçenlerde okudum, Sayın Eken, zeytinyağı üretim tesis kurmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yer için ‘ÇED gerekli değil’ kararı almış. Aynı zamanda Seferihisar Doğa Derneği Başkanı olan Dr. Güven Eken’e kolaylıklar dileriz.

DİYANET DUYMASIN

İddiaya göre, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’nin yakınları midye üretim ve pazarlama kooperatifi kurmuş. Beş üretim yerinden biri de bakanlıkça bu kooperatife verilmiş. İşin ben torpil kısmında değilim. Ama, Diyanet İşleri Başkanlığı, bu midye kooperatif konusunu duyarsa, Sayın Vekil Bekle’nin daha neyi bekleyeceğini merak ediyorum doğrusu!.

BUCA’DA NELER OLUYOR?

Bir süre önce Buca’nın CHP’li kadın başkanı Hacer Taş Gültepe hakkında yerle bir gazete ‘kafasını yardılar’ şeklinde haber yaptı. Resmi olarak bir açıklama olmasa da, yakınları tarafından haberin yalan olduğu ileri sürülüyor. Soyer’in Protokol Müdürü Fatih Öztürk’le bir tartışma yaşandığı ancak arbede çıktığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor. Konunun peşindeyiz.

Bu arada, Buca CHP eski ilçe başkanı, halen İl başkan yardımcısı olduğu belirtilen, belediyede özel kalem müdürlüğü yaptığı kaydedilen Çağdaş Kaya’nın durumu hakkında yakın takipteyiz. Her ne kadar özel kalem müdürü olduğu yönünde resmiyette bir kadrosu olmadığı bilgisi gelse de, belediye ile örgüt arasında köprü görevinin Kaya’ya verilmesi, konumu itibariyle tartışmaya açık.

Diğer taraftan, yakın takibimizde olan bir konu da; AK Partili belediye meclis üyelerinden bazılarının yakınlarını belediyeye işe aldırdığı yönünde.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.