19 Mayıs’ın coşkusu  Bornova’dan Balkanlar’a taşınacak

19 Mayıs’ın coşkusu   Bornova’dan Balkanlar’a taşınacak
  • 19 Mayıs 2021 09:28

 

Bornova Belediyesi, 19 Mayıs’ın coşkusunu Makedonya’dan kardeş kenti olan İştip’e taşıyacak. Bornovalı gençler, CHP Balkan Masası’nın ortaya koyduğu “Gençlik Geleceğimiz Değişim Programı” kapsamında Makedonyalı arkadaşları ile projeler üretecek.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki 100 gençle bir araya gelip, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığı proje kapsamında Bornova Belediyesi ile İştip Belediyesi arasındaki görüşmeler başladı. Bornova ve İştip’ten ikisi kadın, ikisi erkek olmak üzere dörder gencin yer aldığı çalışmada, “Kültür ve Sanat, Yenilikçi Fikirler, Yerel Yönetimler ve Gençlik” başlıklarıyla projeler üretilmesi kararı alındı. Faaliyet süresinin 9 gün olacağı programa göre özellikle pandemi sonrası 19 Mayıs coşkusunun Balkanlarda da yaşatılması hedefleniyor. Proje kapsamında kardeş kent İştip’in tanıtımına yönelik çalışmalar yapılırken, 19 Mayıs’a özel sunum, seminer ve açık alan faaliyetleri de gerçekleştirilecek.

19 Mayıs’ın coşkusu   Bornova’dan Balkanlar’a taşınacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun proje kapsamında on-line olarak Türkiye’nin dört bir yanından 100 gençle bir araya gelip 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığı toplantıya katılan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Makedonya Büyük Önderimiz Atatürk’ün baba ocağı. Bornova olarak da Balkon coğrafyası ile çok güçlü bağlarımız var. İlçemizde kökenleri Balkanlar olan ciddi bir nüfus var. Bu nedenle 19 Mayıs’a ve gençlerimize özel olarak geliştirilen bu projede İştip Belediyesi ile birlikte yer almanın çok daha anlamlı olacağını düşündük” dedi.19 Mayıs’ın coşkusu   Bornova’dan Balkanlar’a taşınacak

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.