19 Mayıs, İzmir’de buruk kutlandı

19 Mayıs, İzmir’de buruk kutlandı
  • 19 Mayıs 2016 12:48

İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının merkezi olan Cumhuriyet Meydanı’na çıkan yollar Türk bayraklarıyla donatıldı. Sabah saatlerinde, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu tarafından Atatürk Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, İzmirlilerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan tören alanında devam etti. Doğudan gelen şehit haberleri nedeniyle buruk geçen törene olan katılımın, geçtiğimiz senelere göre daha az olması ise dikkat çekti.

19 Mayıs, İzmir'de buruk kutlandı

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in de katıldığı törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, “19 Mayıs dirilişin, ayağa kalkışın, esarete, teslimiyete, isyan bayrağının açıldığı gündür” dedi.

19 Mayıs’ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çağdaş değerlerle milletler ailesi içinde yerini almasının adı olduğunu da vurgulayan Tatlısu, “Sevgili gençler, sizler şanlı bir tarihin ve ecdadın devamısınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, sizlere emanettir. 21’nci yüzyılda ülkemizin, başta sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel alanda olmak üzere, diğer tüm alanlarda rekabet gücünü artıracağı bilinciyle bedenen ve ruhen iyi eğitilmiş olan genç nüfusumuz, çağın ihtiyaçlarına sizler yanıt vereceksiniz” diye konuştu.

19 Mayıs, İzmir'de buruk kutlandı

Gençlik adına yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından bando eşliğinde Gençlik Marşı söylendi. İzmir Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’nun Karadeniz yöresine ait gösterilerinin ardından sunulan zeybek gösterisi, izleyenlerden büyük alkış aldı.

19 Mayıs, İzmir'de buruk kutlandı

Çeşitli dans, ritmik cimnastik, artistik cimnastik ve koreografik mücadele sporları gösterilerinin ardından törenler sona erdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kültürpark’ta çocuklarla bir araya geldi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.