“19 Haziran Yok Hükmündedir”

“19 Haziran Yok Hükmündedir”
  • 17 Haziran 2016 22:24

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/Son haftalarda olağanüstü kongre olaylarıyla gündemden düşmeyen MHP son düzlüğe geldi. Muhaliflerin 19 Haziran Pazar günü yapmayı planladığı, ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 10 Temmuz da yapılacağını belirttiği olağanüstü kongrenin ne zaman gerçekleşeceği merak konusu olurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İzmir’e gelerek tarihi Havagazı fabrikasında ilçe Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve  partililerle iftar yemeği gerçekleştirdi.

İftar programında partililere seslenen Genel Başkan Bahçeli, olağanüstü kongre hakkında ağır konuştu, Bahçeli, “Yargıtay’ın kararı her ne olursa olsun 19 Haziran veya başka bir tarih bizi ilgilendirmiyor, bunlar oyundur. 6. Olağanüstü kongremiz 10 Temmuz’da gerçekleşecektir. 10 Temmuz da gerçekleşecek aklanıp, paklanıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.

"19 Haziran Yok Hükmündedir"

İftar yemeğinin ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli’den önce partililere seslene MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, son günlerde yaşanan olumsuzlukları sert bir dille eleştirdi. Başkan Karataş, “Bir çok seçimi birlikte yürüttük. Bu seçimlerde gayret gösteren, çaba sarfeden, ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum. Birazdan söyleyeceklerimi emek harcayan ülküdaşlarım sakın ola üstüne alınmasın. Mahali idare seçimlerinde MHP İzmir’in 30 ilçesinde ve büyükşehirde aday çıkardı. Bu süreçte kendisini ülkücü olarak tanımlayan, ülkücü çizgide olduğunu ifade eden, bugün hiç durumadan konuşan şahsiyetler var. Onlar maalesef MHP’nin adaylarından ziyade başka partilerin adaylarına emek harcadılar. Bugün sanki MHP’ye emek harcamışlar gibi, hakları olmadığı halde konuşuyorlar. Maalesef önüne gelen konuşuyor. Bahsettiğim seçimlerde çalışmayanlar şimdi  ‘MHP ne olacak?’ diye soruyor. Seçimde konuşan olmadı. Kongre olunca MHP’yi dizayn etme çabası içine giriyorlar. Bu zamana kadar herkes konuştu. 47 yıldır şanla şerefle mücadele veren, ülkücü hareketle birlikte olan, derdiyle dertlenen, teşkilat diyen muhterem liderimiz var. Bundan sonra o konuşacak. Bu oyun bozulacak. Liderimiz konuşacak el birliğiyle bu oyunu bozacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti ağır tehditlerle karşı karşıyadır. Kuruluş mirası, ruhu dayatmalarla tahrip edilmekte, zorlamalarla yıpratılmaktadır. Ülkemizin pek çok sorunu olmasına rağmen siyasi iktidar başkanlık sistemi demektedir. O olmadı yarı başkanlık o da olmadı partili cumhurbaşkanlığı diyerek sinirleri geren bir dayatma içindedir. Amaç cumhurbaşkanının devletin yetki ve gücünü elinde toplamasıdır. İzmir’in vekaletini üstlenen yeni başbakanın ilk görevi bu olmuştur. Türkiye rejim ve sistem konusunda kilitlenmiştir. AKP millet iradesi üzerinde kumar oynamaktadır. Türkiye’nin geleceği bir kişinin konforuna, kibir ve kifayetsizliğine teslim edilmiş, onun keyfine bırakılmıştır.  Ülke geriye düşürülmüştür. Aslında AKP’nin milletin taleplerine uygun şekilde anayasa değiştirmek hak ve özgürlükleri zenginleştirmek gibi arayış ve kaygısı kesinlikle yoktur.  İstismarcılar anayasa değişikliği kozuyla Türkiye’yi tarihsel rotasından çıkarmayı, kuruluş kolonlarını birer birer kırmayı amaçlamaktadır. Sosyo- ekonomik çöküntüyü kafaya takan yoktur.  Liselerde başlayan tepkisel davranışları konuşan yoktur.  Kanlı terör her gün ocakları söndürürken Türkiye’ye çok ciddi sorunlarla beka sorunlarıyla boğuşurken başkanlık fırsatı gözlenmektedir.  Türkiye mahvolmanın eşiğine gelmiştir” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  MALİ HİZMET KALİTESİNDE YÜKSELİŞ: FİLİZ BAŞKAN MALİ TABLOYU AÇIKLADI

“MHP Türkiye’ye tuzak kuranlara korkusuzca direnmiştir” diyerek konuşmasına devam eden Bahçeli, “ Hiçbir korkuya boyun eğmedik. Oyunu gördük oyunu okuduk ve oyunları teker teker bozduk. Yine yapacağız. Bizimle uğraşılması boşuna değildir. Bizi engel görüyorlar. Biz olduğumuz sürece bayrağın inmeyeceğini biliyorlar. Bölünmenin hayal olduğunu görüyorlar. MHP dimdik durdukça amaçlarına ulaşamayacaklarını biliyorlar. Türkiye’ye diş bileyenler tam karşı cephemizdedir.  İzmir’den söylüyorum; Türk milliyetçileri var olduğu sürece hiçbir hain hesap tutmayacaktır. MHP Türk milliyetçiliğinin ruh köküdür.  Ülkücü doğduk, ülkücü yaşadık ve ülkücü öleceğiz. Gün oyunları bozma, ilkelerimize sahip çıkma günüdür. Yolumuz doğru yönümüz bellidir” açıklamasını yaptı.

19 HAZİRAN YOK HÜKMÜNDEDİR

Bahçeli kurultay tartışmaları üzerinden parti içindeki muhalefete çok sert sözlerle yüklendi. Bahçeli partisinin geçmişten beri aynı anlayışla karşılaştığını da ifade ederken, “MHP’de hiçbir emeği olmayan paradigmacılar il il dolaşarak imza topladılar. Karanlık yüzler değişse de amaçları hiç değişmedi. Parti içi demokrasi gelişsin diyenlerin MHP’yi marjinal konuma getirmek, MHP’yi sokağa çekmek ve operasyon partisi yapmak amacındadırlar. Beklenti MHP’yi önce meclisin, sonra Türk siyasetinin dışına çıkarmak ve etkisizleştirmektir. Sinsi hesaplar yapanlar bu oyunun destekçisidir. Pensilvanya oyundadır, kaçak saray, iktidar, PKK, DHKPC oyunun arkasındadır. Şu anda MHP’yle uğraşmayan hiçbir çıkar lobisi kalmamıştır. Çıkarı davasından büyük Truva atları milletvekili adayı olmadığı için değişimci, sanal kahraman kesilmiştir. 19 Haziran Pazar günü olağanüstü kurultay yapmaya çalışacaklardır. Ülkücü geçinenler ve ülkücülükten geçinenler MHP’yi boğmaya çalışıyorlar.  Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. Ayak bağıdır. Oyuna gelme kurultaya gel davetiyesi çıkaranlar riyadır, yalandır. Bizim 6’ıncı olağan kongremiz 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Arena Spor Salonunda yapılacaktır. Tüm ülkücüleri oyunu bozmaya davet ediyorum.  Bilesiniz ki her talebiniz benim için önemlidir. İyi niyetli sıkıntıların farkındayım. Ahlaki isteğin karşılanması haktır. MHP’nin önü açılsın diyenler MHP üstüne oynanan büyük oyunun figüranlığını yapmaktadır. Hep birlikte 10 Temmuz günü başaracağız. MHP’yi temizleyeceğiz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.