• 13 Ağustos 2022 12:20

DEÜ’DEN İDDİALARA YANIT!

Geçtiğimiz günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesinde bir çocuk hastaya randevu verilmediğine dair iddialar ortaya atılmıştı. İddialara dair basın açıklaması yapan DEÜ Rektörlüğü şunları aktardı;

İzmir’in yanı sıra; Ege Bölgesi’ne hizmet sunan DEÜ Araştırma Uygulama Hastanemizde, hastaların sosyal statüsüne, siyasi tercihlerine, kişisel isteklerine ya da akrabalık ilişkilerine bakılmamaktadır. Hastanemiz ve sağlık çalışanlarımız için önemli olan, şifa arayan herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaktır. Kurumumuzdaki bütün iş ve işlemler de, ulusal ve uluslararası tıp biliminin öngördüğü şekilde ve belirli kurallara göre yürütülmektedir. Bu noktada; hastalığın tanı, teşhis ve tedavi süreçlerine ise sadece hekimlerimiz karar vermektedir. Dolayısıyla hastanın aciliyeti, önceliği ve hastalığın seyri hakkındaki durumu değerlendirmek, hasta-hekim ilişkisi dışında doğru değildir. Adı geçen vekil, hem bu gerçeği görmezden gelmekte hem de 12 yaşında kız çocuğuna randevu verilmediğini belirterek; bunu siyasete/particiliğe bağlamak gibi akıl almaz bir iddiada bulunmaktadır.

Vekil, yakın zamanda öz yeğeni (Y.P.) için konumunu da kullanarak ayrıcalık yapılmasını talep etmektedir. Yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasını isteyen hastalara her zaman yardımcı olan Rektörlüğümüz ve Hastane Başhekimliğimiz, insan sağlığı konusunda zaten hiçbir ayrım gözetmemektedir. Buna rağmen adı geçen vekil, özel gereksinimi olan bireylere ve çocuklara, hastanemizde önem verilmediğini ima etmektedir. Bu son derece yakışıksız, çirkin ve amacını aşan bir beyandır. Şu bilinmelidir ki; hastalara randevu, yakınlarının unvanına veya titrine göre verilmemektedir. Yüksek standartlarda kamu hizmeti sunan ve yoğun talep gören hastanemizdeki randevular belirli bir plan dâhilinde oluşturulmaktadır. Bu süreçte hiç kimsenin mağdur edilmesi de söz konusu değildir.

Adı geçen vekilin diğer iddia ve hedeflerinin ciddiye alınacak tarafı bulunmadığından, tarafımızca cevap verilmeye değer görülmemektedir. Kendisine İzmir’in gerçek sorunlarına çözüm bulmasını tavsiye ediyor; hastalara şifa, hasta yakınlarına kolaylık diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.