• 12 Ağustos 2022 12:56

İLETİŞİM BOZUKLUĞU YAŞAYANLARA DESTEK!

Ege Üniversitesi (EÜ) Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEM) iletişim bozukluğu yaşayan öğrencilere yönelik farkındalık oluşturacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

EÜ ÖZEM ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “İletişim Dil ve Konuşma Bozukluğu Yaşayan Öğrenciler için Etkili Öğretim Stratejileri ve Öğretimsel Uyarlamalar” isimli proje kapsamında iletişim güçlüğü çeken öğrencilere ve ailelerine yönelik eğitim gerçekleştirildi. Projede, ÖZEM Müdürü Doç. Dr. Nilay Kayhan ile Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı ve ÖZEM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe görev aldı.

“Erken tanı önem taşıyor”

Sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren ÖZEM Müdürü Doç. Dr. Nilay Kayhan, dil ve konuşma becerileri bakımından güçlük yaşayan öğrencilerin öğretmenleri tarafından etkili stratejiler kullanılmasının önemine dikkat çekti. İletişim, dil ve konuşma bozuklukları olan öğrencilere yönelik eğitim planlamalarında erken tanı ve müdahalenin önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kayhan,  “Aile ve öğretmen katılımlı projemizde; iletişim, dil ve konuşma beceri gelişimlerinin bireysel farklılıklardan etkilenebileceğine dikkat çekmeyi amaçladık. Proje kapsamında farklılıklar dikkate alınarak sınıflarda etkili öğretim planları ve bireyselleştirilmiş eğitim planlarına ait uyarlama örnekleri paylaşıldı” dedi.

Projeye ait içerikler ve eğitim materyallerine, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sayfaları ile ÖZEM’e ait web sayfalarından ulaşılabiliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.