• 10 Haziran 2016 08:25

Karabağlar Belediyesi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendirmek için Onbir Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nda önemli bir etkinliğe imza attı. Uğur Mumcu Parkı’nda bir araya gelen vatandaşlar, “Yeryüzü Sofrası” kurarak iftarlıklarını birbirleriyle paylaştı. Katımın yüksek olduğu, yoğun ilgi gören iftarın ardından İslamcı Yazar R. İhsan Eliaçık’ın Ramazan söyleşisi de ilgiyle izlendi.

Karabağlar Belediyesi tarafından Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında bir ilk gerçekleştirildi. Günümüzün Halil İbrahim Sofrası olarak değerlendirilen “Yeryüzü Sofrası” , Karabağlar’da kuruldu. Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu , CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Yazar İhsan Eliaçık, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Barışa ve demokrasiye çok ihtiyacımız var

Okunan ezan ile oruçlarını evlerinden getirdikleri yiyeceklerle açan vatandaşlar, Karabağlar’da örnek olacak birlik ve beraberlik duruşu gösterdi. Başkan Muhittin Selvitopu vatandaşların getirdiği yiyecekleri hep birlikte paylaştıklarını ifade ederek buraya gelen vatandaşlara teşekkür etti, yemek yapanların “ellerine sağlık” dedi. Ülkemizin son dönemde en çok barışa, demokrasi ve birliğe ihtiyacı olduğunu belirten Selvitopu,  her gün yaşanan Şehit acılarına çok üzüldüklerini belirterek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Umarım Ramazan Ayı barış ve hoşgörü birlik ve beraberlik getirir,  bu güzel ülkede hep birlikte kardeşçe yaşarız.” Dileğinde bulundu.

Yeryüzü sofralarında önemli mesaj var

İftarın ardından İslamcı Yazar,  aynı zamanda sosyal medyada  yaptığı paylaşımlarla büyük ilgi gören İhsan Eliaçık, Uğur Mumcu Parkı Amfi Tiyatro’da halkla söyleşide buluştu. Bu geceye kendilerini davet ettiği için emeği geçenlere teşekkür eden Eliaçık, konuşmasında oruç tutmanın manevi yönünden bahsetti. Orucun kelime anlamının kendini tutmak olduğunu hatırlatan Eliaçık,  “ Oruç kişinin kendini denetlemesi, kendini tutmasıdır. Nefsine hakim olmak istiyorsan sana bir yoldur. Tüm din kitaplarında 7 büyük günah var. Oruç, bunlara nasıl hakim olacağımızı, yemeyerek, içmeyerek elimize, dilimize belimize hakim olmayı öğretir, eğitir. Yeryüzü sofralarında da bunun mesajı verilir” dedi.

Yeryüzü sofraları memlekete bir mesajdır

Yeryüzü sofralarının doğallığı, paylaşımı, kardeşliği, eşitliği öğrettiğini belirten Eliaçık,  “Yeryüzü sofraları ile memlekete bir mesaj verilmek isteniyor. Bu sofralar herhangi bir kurum ve kuruluşa ait değildir. Halkımız bunu çok sevmiştir. Özellikle Gezi’nin manevi mirası olarak sürmektedir. Yeryüzü sofrası 25 Haziran’da Diyarbakır, 16 Haziran’da İzmir Kordon’da olacak. Ben İzmir Kordon’a da geleceğim.” Dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

Konuşmasının ardından uzun süre alkışlanan İhsan Eliaçık’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.