• 7 Haziran 2016 14:27

İstanbul Vezneciler’de, Celal Ağa Konağı Oteli önünde Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 3’ü ağır 36 kişi de yaralandı.

Türkiye İstanbul’da meydana gelen saldırıyla sarsıldı.

İstanbul Vezneciler’de, Celal Ağa Konağı Oteli önünde Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 3’ü ağır 36 kişi de yaralandı.

İstanbul’un Vezneciler semtindeki Şehzadebaşı Caddesi’nde saat 08.40 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.
Celal Ağa Konağı Oteli önünde bombalı araçla gerçekleştirildiği açıklanan saldırının hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi.

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ

Patlama sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Ancak bu seslerin saldırının ardından güvenliği sağlamak için havaya ateş açan polislerden geldiği anlaşıldı.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI, METRO HATTINDA AKSAMA OLDU

Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler istasyonunda hizmet verilmedi.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Vali Şahin, yoldan geçen Çevik Kuvvet polislerini taşıyan araçlara, bombalı araçla saldırı yapıldığını ve saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 4 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Şahin, 3’ü ağır 36 kişinin de yaralandığını ve yaralıların hastanelere ulaştırıldığını kaydetti.

İKİNCİ PATLAMA SESİ

İlk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyulduğu ve bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia edildi.

Ancak yetkililer bu patlamanın doğalgazdan değil, kontrollü bir şekilde bomba imha uzmanları tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

BOMBA İMHA UZMANLARI BÖLGEDE

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptı.

ARAÇTAKİ ŞÜPHELİ ÇANTA PATLATILDI

Özel kıyafetli bomba imha uzmanı, saldırının düzenlendiği Çevik Kuvvet aracının karşısındaki aracın içinde yer alan çantayı fünyeyle patlattı.

Araçta herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı belirlendi.

MOTOSİKLETLİ POLİS KAZA YAPTI

Öte yandan motosikletli polis İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binası önünde kaza yaptı. Yaralı polis, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Karşıyaka’da coşkuyla kutlandı

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GÜVENLİK TOPLANTISI

Başbakan Binali Yıldırım, patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çankaya Köşkü’nde görüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YARALILARA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti.

ERDOĞAN, İÇİŞLERİ BAKANI ALA’DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı da telefonla arayarak, bilgi aldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin’den de bilgi alan Erdoğan’ın, olayı yakinen takip ettiği, yetkililerle irtibat halinde olduğu kaydedildi.

7 SAVCI OLAY YERİNDEYDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu dahil 7 savcı olay yerinde inceleme yaptı.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE SINAVLAR İPTAL

İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ), bazı fakülte ve yüksek okullarındaki bütünleme sınavları, patlama nedeniyle iptal edildi.

Beyazıt’ta hizmet veren Siyasal Bilgiler, Edebiyat, Fen, Su Ürünleri, Hukuk, İletişim, Hasan Ali Yücel Eğitim ve Eczacılık fakülteleri ile Adalet Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bugünkü bütünleme sınavları yapılamayacak.

Sınav tarihleri daha sonra açıklanacak.

Ayrıca üniversitenin Yabancı Diller Bölümünde yapılması planlanan “Pearson Test of English Akademic” sınavı da iptal oldu.

Bu arada, patlama nedeniyle İÜ’nün, İletişim ve Fen fakülteleri ile Adalet Meslek Yüksekokulunun camları da kırıldı. (NTV, a.a, dha)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.