Türkiye’de ilk kez Onkoplastik Meme Cerrahisi her yönüyle konuşulacak

Türkiye’de ilk kez Onkoplastik Meme Cerrahisi her yönüyle konuşulacak
  • 11 Mayıs 2022 14:37

Türkiye’de ilk kez onkoplastik meme cerrahisi konularının uzmanlarıyla ve her yönüyle konuşulacağı sempozyum İzmir’de düzenleniyor.Türkiye’de ilk kez onkoplastik meme cerrahisi konularının uzmanlarıyla ve her yönüyle konuşulacağı sempozyum İzmir’de düzenleniyor. Sempozyumda Türkiye’nin önde gelen deneyimli uzmanları, onkoplastik cerrahisindeki gelişmeler, teknikler, meme kanseri tedavisindeki yeri ayrıntılı sunumlar, videolar, panel ve canlı ameliyat yayınları ile anlatılacak.

Ege Palas Otel’de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu ve İzmir Meme Hastalıkları Derneği İşbirliği ile 13-14 Mayıs tarihlerinde Onkoplastik Meme Cerrahisi Sempozyumu yapılacak. Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik’in başkanlığını yapacağı sempozyuma Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 200 cerrah, meme cerrahı ve plastik cerrah katılım sağlayacak.

Doç. Dr. Emiroğlu sempozyumla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 20 yılı aşkın onkoplastik meme cerrahisindeki çalışmaları ile onkoplastik meme cerrahisinin ülkemizde oluşup, gelişmesine önderlik etmiştir. Son deerce deneyimli kıdemli ve yeni pek çok cerrah sürece katkı sağlamaktadır. Sempozyum süresinde Tepecik Hastanesi’nden sempozyum salonuna naklen canlı yayın şeklinde ameliyat sunumları yapılmakta ve geniş deneyimler paylaşılmaktadır”

OMC NEDİR?

Son derece ciddi bir halk sağlığı sorunu oluşturan meme kanseri dünyada en sık görülen kanser türüdür. Kadınlarda görülen üç kanserden biri meme kanseridir.

Meme kanserinden korunmanın en önemli yolu kadınların bu konuda farkındalıklarının artması ve meme kanseri taramalarına katılmasıdır. Erken tanı en etkili ve önlenebilir yaklaşımdır.

Meme kanseri tanısı konulduktan sonra tedavinin etkili yolu cerrahi tedavidir. Ek olarak ilaç ve ışın tedavileri de yapılmaktadır. Son 30 yılda meme kanseri için memenin alınmasından çok korunmasına özen gösterilmekte sonucunda da kadınlar kanser hastalığından kurutulmalarının yanı sıra memeleri de alınmamaktadır. Özelikler son 15-20 içinde de meme kanserinin cerrahi tedavisi 2000’li yıllarda onkoplastik meme cerrahisine evrilmektedir.  Bu yaklaşımda ameliyat sırasında plastik teknikler kullanılmaktadır.

 

Kaynak: İZMİR KENT HABER 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Pehlivan’a Dağ ve Saygılı’dan tebrik ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.