İzmir Arıcılar Birliği Başkanı Şengül, “Türkiye’de ekonomik gücü en iyi olan birliklerden biriyiz”

İzmir Arıcılar Birliği Başkanı Şengül, “Türkiye’de ekonomik gücü en iyi olan birliklerden biriyiz”
  • 7 Mayıs 2022 18:33

İzmir Arıcılar Birliği Başkanı Hüseyin Şengül, “Türkiye’de ekonomik gücü en iyi olan birliklerden biriyiz” dedi. İzmir Arıcılar Birliği’nin genel kurulu 8 Mayıs Pazar günü yapılacak. Genel kurul öncesinde mevcut başkan Hüseyin Şengül, GERÇEK HABERCİ’ye konuştu. Türkiye’nin ilk 5 birliğinden biri olduklarının altını çizen Şengül, “10’un üzerinde çalışanıyla Türkiye’deki ekonomik gücü en iyi olan birliklerden biriyiz” diye konuştu. Şengül, genel kurulda tekrar seçildiklerinde yapacakları faaliyetlerden de bahsederek arı yemi ile ilgili yeni müjdeyi verdi.
“Şu anda birliğimizin hiç borcu yok”
2009 yılında yönetim kuruluna seçildikten sonra 2011 yılından beri de İzmir Arıcılar Birliği Başkanlığı yaptığının altını çizen Şengül, birlikteki üye sayısının arttırdıklarını vurgulayarak “Türkiye’deki 79 il birliği içinde en güçlü birlik haline geldik. Biz bu birliği devraldığımızda 500 bin TL civarında borcu vardı şimdi ise birliğin hiç borcu yok. Yıllık 15 bin teneke civarında bal paketleyip satabilen bir birliğiz. Üye sayımız bugün 3 bin 500’ü aştı, biz göreve geldiğimizde 549 üyemiz vardı” ifadelerini kullandı.
“Birlik olarak artık kendi yemimizi kendimiz yapmak zorundayız”Şengül, devlet destekli şekerden arı yemi yapacaklarını vurgulayarak “İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Dağı’nın güneyinde yer alan Sancaklı Mahallesi’nde hazineden yeni kiralamış olduğumuz 5 bin 300 metrekarelik alanımızın tapusu bize geçti. Önümüzdeki dönem tekrar kazanırsak burada soğuk hava deposu ve arı keki yapacağız. Arı yemi yapmazsak üreticiler zor duruma girecek, koşullar bunu gerektiriyor. Birlik olarak seçilirsek bunları hataya geçireceğiz. Tarım Bakanlığı’mız, üreticiye devlet destekli şeker veriyor. Biz de bu almış olduğumuz şekerlerden ucuz maliyetten yem yapacağız. Birlik olarak artık kendi yemimizi kendimiz yapmak zorundayız” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.