EFES ULTRA MARATONU’NDAN BARIŞ MESAJI

EFES ULTRA MARATONU’NDAN BARIŞ MESAJI
  • 21 Mart 2022 09:10
  1. Climbolic Efes Ultra Maratonu sona erdi. 19- 20 Mart tarihleri arasında “Dünya Mirasını Koşarak Keşfet” sloganı ile düzenlenen maratonun sona ermesinin ardından Carpouza Meydanı’nda ödül töreni düzenlendi.

Efes Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl beşinci kez düzenlenen Efes Ultra Maratonu’na 17 ülkeden 150’si yabancı toplamda 1. 754 sporcu katıldı. Etkinliğin ilk gününde 23 K, 41K, 61 K, 120 K etapları, ikinci gününde ise 5 K ve 12 K etaplarını koşan sporcular Efes Selçuk’un tarihi destinasyonları ve doğal zenginliklerini koşarak keşfettiler. Tüm parkurların Efes Alt Kapı’dan başladığı maraton sonrasında Carpouza Meydanı’nda düzenlenen ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu. Farklı kategorilerde dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.EFES ULTRA MARATONU’NDAN BARIŞ MESAJI

Organizasyon öncesinde bir açıklama yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Rusya- Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle bu yıl Efes Ultra Maraton’a yurt dışından katılımcı sayısının düşük olmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirterek; “Keşke şu an barış içerisinde giden bir dünya olsaydı da o ülkelerdeki sporseverler de yaşam koşullarının nasıl olabileceğinden endişe duymaktan ziyade barış içerisinde bu koşuya katılabilselerdi. Umut ediyoruz önümüzde sene bu organizasyonu daha büyük katılımla gerçekleştireceğiz. Çünkü önümüzdeki senenin biz de barış yılı olmasını istediğimiz için bu sene 1 Eylül ve EFEST noktasındaki festivalimizi “Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet- Barış Senin İzinden Gitsin” sloganı altında açacağız. Barış dolu yarınlarda sporun, kültürün izinde insanların tek bir medeniyet çerçevesi içerisinde hareket etmesi gerektiğinin, dünyada artık sınırların olmadığının aslında herkesin esas mevzusunun kültürün daha fazla gelişmesi, insanların daha huzurlu, mutlu yarınlarda olabilmesi adına sportif faaliyetlerin gerçekleşmesi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Efes Ultra Maraton sorumlusu Ali Cem Aktaş keyifli bir maraton geçirdiklerini belirterek; “ Tüm sporcularımızın ayaklarına sağlık. Umarım bundan sonraki yıllarda da yine koşarak keşfederiz. Tüm sponsorlarımıza ve Efes Selçuk Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.EFES ULTRA MARATONU’NDAN BARIŞ MESAJIEFES ULTRA MARATONU’NDAN BARIŞ MESAJI

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.