Başkan Kayalar’dan Avrupa Birliği için yeni Projeler

Başkan Kayalar’dan Avrupa Birliği için yeni Projeler
  • 7 Mart 2022 11:52

İzmir Valiliği koordinatörlüğünde, hayata geçirilen Empower4Employment projesinin üçüncü ulus ötesi toplantısı Avusturya’nın Graz kentinde gerçekleşti.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Valiliği koordinatörlüğünde hayata geçirilen Avrupa Birliği projesi kapsamında Avusturya’nın Graz kentinde bir dizi programa katıldı.

Proje toplantıları kapsamında Viyana Büyükelçiliği’nde Büyükelçi Ozan Ceyhun,  İçişleri Bakanlığı Müşaviri Şükrü Yaman ve Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Yusuf Yıldız ile bir araya gelen Başkan Kayalar, “Çok yakında ilçemiz için yeni işbirliklerine başlıyor olacağız.” dedi.Başkan Kayalar’dan Avrupa Birliği için yeni Projeler

“Proje tüm dünyaya açık olacak”

Projenin detayları hakkında bilgi veren Başkan Kayalar, şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Valiliği koordinatörlüğünde, Türkiye, Avusturya, Polonya ve Portekiz işbirliği ile hazırlanan Empower4Employment projesi ile evde sağlık ve yaşlı bakım alanında dünya çapında iş gücü sağlanırken, projeden tüm dünya yararlanabilecek. Proje sonunda hazırlanacak portal ile, evde sağlık ve yaşlı bakımıyla ilgili istihdam sağlanırken, konuyla ilgili personel arayışında olan kurumlarda bu portaldan yararlanabilecek. Bu şekilde proje başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada evde sağlık ve yaşlı bakım alanında istihdam sağlamış olacak.”

“Yeni çalışmalarımızın ilk adımını attık”

Başkan Kayalar, Menderes’le ilgili yeni Avrupa Birliği projeleri çalışmalarının da müjdesini vererek şunları kaydetti:

“Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan ve ortağı olduğumuz projenin Avusturya/Graz’da gerçekleşen ulus ötesi toplantısı kapsamında Viyana Büyükelçiliğimize nezaket ziyaretinde bulunduk. Viyana Büyükelçimiz Sayın Ozan Ceyhun ve İçişleri Bakanlığı Müşaviri Sayın Şükrü Yaman ile gelecek dönemde gerçekleşmesi planlanan çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunurken, aynı zamanda uluslararası düzeyde gerçekleşecek yeni çalışmalarımızın da ilk adımlarını attık. Çok yakında ilçemiz için yeni iş birliklerine başlıyor olacağız. Sayın Büyükelçimiz ve Sayın Müşavirimize misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz.”

“Yerel düzeyde güzel gelişmelerin gerçekleştiğini göreceğiz”

Büyükelçilikteki ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekleştirmekte oldukları bir AB projesi nedeniyle Graz kentine gelen Menderes Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kayalar, değerli eşi Sayın Aslı Kayalar ve İzmir Valiliği İl Yazı İşleri Müdürü Sayın Özlem Gökçe’yi büyükelçiliğimizde ağırladım. İnşallah yerel düzeyde güzel gelişmelerin gerçekleştiğini göreceğiz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sığacık’ta yat limanı protestosu

Sohbet sırasında Avusturya’nın ST. Johann kentinde Menderes’te olduğu gibi yoğun Ordulu nüfusu olduğuna da dikkati çeken Büyükelçi Ceyhun şöyle devam etti:

“ST. Johann kayak turizmi konusunda, Menderes ise kültür ve deniz turizmi konusunda değerli bölgelerden biri.  Bu kapsamda Menderes’te ve ST: Johann’da yoğun Ordulu nüfusu olması sebebiyle de iki bölgede ortak işbirlikleri ve projeler yapılabilir. Bu konuda temasların hızlanması konusunda bizler de konsolosluk olarak üzerimize düşeni yapacağız.”

“Avrupa Birliği projelerine devam edeceğiz”

Menderes Belediyesi olarak, ilçenin adını dünya markası yapma yolunda yeni projeler üreteceklerinin de mesajını veren Başkan Kayalar, sözlerini şöyle noktaladı:

“İlçemizin adını dünya markası yapma yolunda kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda ilçemizin bölgesel ihtiyaçlarıyla ilgilenirken, uluslararası arenada adının duyulması amacıyla projelerimizi hayata geçirerek Menderes’imizin adını tüm dünyaya duyuracağız.”
Öte yandan Başkan Kayalar, ev sahiplerine ilçenin önemli simgelerinden olan ve el emeği hazırlanan nazar boncuklu vazolardan hediye etti.Başkan Kayalar’dan Avrupa Birliği için yeni Projeler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.