1 Mayıs İçin Adres Yine Gündoğdu

1 Mayıs İçin Adres Yine Gündoğdu
  • 1 Mayıs 2016 09:55

2008 yılından bu yana Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan İşçi Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanacak.  İzmir’de kutlamaların adresi her yıl olduğu gibi yine Gündoğdu Meydanı…

DİSK, KESK ile DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve emekçi saat 11.30’da Konak Pier önünde bir araya gelecek.

Oluşturulacak kortej sloganlar, marşlar ve pankartlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na gelecek. Binlerce işçiye burada Alsancak İskelesi’nde toplanarak alana yürüyecek CHP Örgütü ile bazı STK’lar da katılacak.

BİLDİRİYİ O İKİ İSİM OKUYACAK!
Gündoğdu Meydanı’nında 1 Mayıs bildirisini Valiliğin eylemlere katıldığı gerekçesiyle açığa aldığı 2 isim okuyacak.

Dr. Fatih Sürenkök ve eğitimci Bahri Akkan’ın okuyacakları bildiride laiklik ve demokrasi vurgusu yapılacak ayrıca kiralık işçi, esnek çalışma, kıdem tazminatı uygulamalarının yanı sıra işçi ölümleri, istismar ve kadına yönelik şiddet de protesto edilecek.

Program İlkay Akkaya konseriyle sürecek.

4 BİN POLİS GÖREVLİ
Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü kutlamalar sırasında bir olumsuzluk yaşanmaması için 4 bin polis görevlendirdi. Toplanma noktaları ve Gündoğdu Meydanı’nda, sabah erken saatlerden itibaren bomba dedektörü ve köpeklerin de yardımıyla arama yapılacak.

Güzergah ve toplanma yerleri çevresindeki çöp konteyneri ve çöp kutuları önlem olarak kaldırılacak. Toplanma ve kutlamalar ile dağılım sırasında bir polis helikopteri de havadan denetim yapacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’da 23 Nisan’a yakışır kutlama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.