1 Eylül mesajı

1 Eylül mesajı
  • 1 Eylül 2016 14:53

Bornova Belediyesi tarafından Pınarbaşı’nda hayata geçirilecek Kültür Merkezi ve Cemevi’nin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 Temmuz’u fırsat bilerek gizli ajandasını uygulamaya çalışanlara dikkat çekti. Başkan Kocaoğlu, “Ülkede demokrasi, hukuk ve adalet sistemi yeniden tesis edilmelidir. Devlet adil olmak zorundadır.  Devlet o ırkın, bu mezhebin devleti değil,  79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının devleti olmalı ve olmak zorundadır. Barış, demokrasi,  özgürlük, ve adalet ancak bu şekilde tesis edilir” dedi

Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Pınarbaşı Kültür Merkezi ve Cemevi’nin temeli Pınarbaşı’nda,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı bir törenle atıldı. Semah gösterisi ile başlayan törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde her kültürün, her inancın özgürce yaşanması, hiçbir canlının hor görülmemesi dileğinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gerçekleştirdiği tüm hizmetleri hep adalet şemsiyesi altında, kimseye hak geçirmeden yapmaya çalıştığının altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Bir belediye başkanının,  bir siyasetçinin zırhı da kalkanı da adaletidir.  Gerisi boştur.  Korumalar, güvenlikçiler gerekli olabilir ama esas belediye başkanını,  siyasetçiyi koruyan onun adaletidir.  Eşit davranması,  hak ve hukuk yememesidir.  12 sene önce Bornova Belediye Başkanı olduğumda da istediğim saatte evimden çıkıp Bornova’yı geziyordum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum 2004 yılından beri de gecenin bir yarısında arabama binip tek başına bu kentte aynı sizler gibi özgürce dolaşabiliyorum. Korumaya ihtiyaç duymuyorum. İzmirli hemşehrilerimin beni koruyacağına inanıyorum” dedi.

Mustafa Kemal faktörü

Türkiye’nin dünyanın en zengin coğrafyasında yer aldığını, bu coğrafyayı bilen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünya barış” felsefesiyle hareket ederek ülke ekonomisini 15 senede bir buçuk kat büyüttüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Biz bu büyüme trendini ondan sonra hiç yakalayamadık.  Çalmazsanız,  çaldırmazsınız,  eşinize dostuna peşkeş çekmezseniz, namuslu yönetir, ihaleleri namuslu yaparsanız, bu ülkede para da var. İzmir Büyükşehir Belediyesi 12 sene önce ülkenin en borçlu belediyeden bir tanesiydi. Bugün ülkenin en itibarlı devlet kurumu” diye konuştu.

 Gidecek başka yerimiz yok

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası yaşananlara da değinen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’u fırsat bilerek gizli ajandasını uygulamaya çalışanlar oluyor. Sayın Cumhurbaşkanından, başbakanına,  ana muhalefet liderine, diğer siyasi partilerin başkanlarına seslenmek istiyorum:  Bundan acilen vazgeçilmesi gerekir. Demokrasi ve barış için, ülkenin gerçekten bu sıkışıklık döneminde  herkesin ajandasını bir tarafa bırakması gerekiyor.  Birlik ve beraberlik içinde ülkenin sorunları çözülmelidir.  Ülkede demokrasi, hukuk ve adalet sistemi yeniden tesis edilmelidir.  1 Eylül meydanlarda coşkulu bir şekilde kutlanmalı,  barış gelecek kuşakların beynine, ruhuna yerleştirilmelidir.  Bizim gidecek başka yerimiz yok.  Biz bu ülkenin insanıyız. Bu ülkede çocuklarımızı büyüttük, bu ülkenin topraklarına gömüleceğiz.  Ufak tefek farklılıklarımızı bir tarafa bırakmalıyız. Alevi, Sünni inancı zenginliğimiz, özgürce yaşansın. Musevi, Hristiyan vatandaşlarımız da özgürce yaşasın. Devlet güçlü olmak zorundadır. Devlet adil olmak zorundadır.  Devlet o ırkın, bu mezhebin devleti değil;  79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının devleti olmalı ve  olmak zorundadır. Barış, demokrasi,  özgürlük,  adalet ancak bu şekilde tesis edilir.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”

2004 yılından bu yana kentin farklı noktalarında cemevi yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Pınarbaşı’nda açılacak olan bu cemevinde de Alevi vatandaşların ibadetlerini, gelenek ve göreneklerini huzur içinde yerine getirmelerini diledi.

Hep birlikte hayata geçiriyoruz

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Alevi dernekleri, vatandaşların görüşleri ile hazırladıkları Pınarbaşı Kültür Merkezi ve Cemevi’ni en kısa sürede açmayı dilediklerini belirterek, Pınarbaşı Meydanı,  Pınar Caddesi,  alt yapı yatırımları, Bornova Stadı, Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Atilla, 1 Eylül Dünya Barış Gününde terörden arınmış dünyada hoşgörü ve kardeşçe kucaklaşma dileğinde bulundu.

Herkes kardeşçe yaşasın

Törende bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Bornova Şube Başkanı Veli Zengin,  cemevleri konusunda desteklerini esirgemeyen belediyelere teşekkür etti. Alevi dedesi İsmail Doğan, İzmir’in her ilçesinde erdemli bir eylem başlatan, ezilen insanların kardeşliği için almış olduğu güzel kararla cemevleri yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın da Başkan Kocaoğlu’nun başlattığı bu erdemli hareketi devam ettirmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız arıtma yapıyor, üreticilerin yanında yer alıyor, tarıma destek veriyor. Sadece cemevlerini değil kiliseleri, tarihi yerleri restore ederek kültürümüze kazandırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Alevi K&uuml ;ltür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, 4 yıldır bu görevde olduğunu ve her yıl bir veya iki kere İzmir’e ya temel atma ya da açılış törenine geldiğini belirterek, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Pınarbaşı bölgesinin böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Alevilerin temel hak ve özgürlükleri ötelenmiş, geri plana bırakılmış. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde birinci talebimiz herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir ortam” dedi.

Temmuz’da tamamlanacak

Bornova Belediyesi tarafından yapılacak Pınarbaşı Kültür Merkezi, toplam 1207 metrekarelik inşaat alanında hayata geçiriyor.  Pazaryeri’nin karşısında, 7064 sokak ile 7039 sokak kesişiminde bulunan arazide temel altı izolasyon çalışmaları tamamlandı. Zemin artı iki kat olarak projelendirilen Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin Temmuz 2017’de tamamlanması öngörülüyor.

Geçici sergi alanı ile gasilhane ve kurban kesim odasının da bulunacağı Merkez’in projesi, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi. İki çok amaçlı salon, okuma salonu ve dersliklerin bulunacağı Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde yemekhane ve mutfak ile toplantı ve taziye odası da düşünüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.