+1 Down Kafe Açıldı!

+1 Down Kafe Açıldı!
  • 4 Aralık 2015 13:41

Dost Market ve Dost Kart gibi Türkiye’ye örnek olan birçok sosyal projeyle adından söz ettiren Bornova Belediyesi, bir sosyal sorumluluk örneği daha gösterdi. Bornova Belediyesi’nin Down Sendromlu gençlerin çalışma hayatında aktif rol alabilmesi için hazırladığı “+1 Down Kafe”nin açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleşti.

Bornova Büyük Park içerisinde bulunan kafede, Hasan Tahsin İş Okulu ve Karşıyaka İş Okullarında eğitim gören 3 down sendromlu çocuk ile 18 yaşını doldurmuş ve yasal çalışma haklarını taşıyan 2 down sendromlu genç görev yapıyor. Ege Üniverstesi’nde okuyan ve “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi alan öğrencilerden de gönüllü olanların çocuklara destek verdiği kafenin açılışı büyük ilgi gördü. Açılışta çalan müziklerle dans eden down sendromlu çocuklar, keyifli bir gün yaşarken, kafe de garsonluk yapacak olan down sendromlu gençler de ikramları yaptı.

+1 Down Kafe Açıldı!

Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Bornovalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi ile birlikte birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Down Kafe’ninde bu porojelerden biri olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Biz Bornova olarak çok yönlü bir kentiz. Hem sosyal hem fiziki projelerde iddialı olmaya çalışıyoruz. Bir üniversite kenti olarak eğitim konusuna da büyük önem veriyoruz. Bunun içinde Ege Üniversitesiyle projeler üretip birlikte çalışmalar yapıyoruz” dedi. Bornova Bizim Evimiz sloganını da hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Açılışını yaptığımız bu özel kafenin önce Bornova ve İzmir olmak üzere tüm Türkiye ye hayırlısı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İşbirliği Protokolünü imzalayan Ege Üniversitesi Rekrör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı’da kurum olarak kaynaştırma ve birliktelik kavramlarının zemini üzerinde hareket ettiklerini söyleyerek, “Bir insanın engelli, çalışması ve başarılı olası için engel değildir” dedi.

+1 Down Kafe Açıldı!

Milletvekillerinden Başkan Atila’ya teşekkür

Açılışa katılan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Bornova Belediyesi’nin sürdürelebilir bir kent yaratma hedefinde olduğunu söyleyerek, vatandaşlar için yapılan projelere teşekkür etti. Kafe açılışının 3 Aralık Dünya Engelliler Günü de yapılmasının anlamlı olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, Bornova’ya kazandırılan kafe için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek

Birçok kurumun işbirliği yaptığı sosyal sorumluluk projesine Tarihi Kemeraltı Lions Kulübü masa, sandalye ve iş önlüğü gibi bağışlarla destek olurken, Bornova Belediyesi öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Kooperatifi de stant açarak kafeye destek verecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.